Göteborgs Konserthus Musikernas musik

Evenemanget har ägt rum. Kammarmusik komponerad av musiker, framförd av musiker ur Göteborgs Symfoniker.

Speltid ca: 1 t 20 min ingen paus Scen: Stenhammarsalen
230-300 kr Student 115-150 kr

Evenemanget har ägt rum

Musiker ur Göteborgs Symfoniker spelar kammarmusik av andra musiker, som Wolfgang Amadeus Mozart som spelade piano och violin liksom Franz Schubert.

Wolfgang Amadeus Mozarts liv som turnerande underbarn var inte alltid en dans på rosor. Den fiolspelande fadern Leopold var sträng och krävande, vilket kanske var en förutsättning för Mozarts produktivitet och världsliga framgångar. Han var en mästare på pianot och behärskade även fiolen – han spelade själv de flesta av sin piano- och violinkonserter med bravur.

Kollegan Franz Schubert skrev längre och längre musik under sin karriär. All musik, liksom blåsoktetten, var anpassad efter vad han själv och hans kolleger ville spela. Ingen uppdragsgivare betalade för den.

Tidigare utannonserade Svit för blåskvintett har utgått på grund av sjukdom och Woehrs Matrimonial Duets har ersatts av Mozarts Flöjtkvartett A-dur. 

Program

Mozart Flöjtkvartett A-dur 11 min


Medverkande

Musiker ur Göteborgs Symfoniker

Tina Ljungkvist flöjt

Carolina Grinne oboe

Selena Markson-Adler klarinett

Constantin Gerstein fagott
Tuula Fleivik Nurmo viola


Hans Adler kontrabas

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter