Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: I STRÅKARNAS VARMA OMFAMNING

Evenemanget har ägt rum. Välkomna till GSOplay istället! Köpta biljetter betalas tillbaka och abonnenter kompenseras så snart vi vet hur många konserter inom respektive abonnemang som påverkas.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
340-500 kr Student 170-250 kr

Evenemanget har ägt rum

Konserten är tyvärr inställd, men du kan uppleva konserter på GSOplay istället. Vi återkommer så snart vi kan till er som har köpt biljett med detaljinformation om vad som gäller kring till exempel nya datum, byten och kompensation. Generellt gäller att vi återköper alla biljetter till Göteborgs Symfonikers egna arrangemang, enskilda såväl som inom abonnemang.

För abonnemang gäller: Eftersom vi ännu inte vet när vi kommer att få lov att välkomna någon publik in i Konserthuset så avvaktar vi utvecklingen under hösten. Återbetalning sker automatiskt så snart vi vet hur höstsäsongen påverkas, dock senast 15 januari 2021.

Det är högt tryck på biljettkontoret och vi hoppas att ni kan ha överseende med att det kan ta extra lång tid att få svar. Vid frågor, kontakta biljettkontoret: biljett@gso.se, 031-7265300.

Mer info om beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

——————————–

Älskar ni stråkar? Då är detta kammarkonserten att bevaka! Men pass på, den levererar inte bara en måttstock i genren som Mendelssohns oktett – så skönt sjungande att tonsättaren plockade med scherzot i En midsommarnattsdröm – utan också en norsk utmanare och en polsk raritet.

Mendelssohn vara bara 16 år när hans skrev sin klassiker, enligt en betraktare ”ett under av perfektion”, och samma fräschör kännetecknar Svendsens oktett som skrevs under studietiden i Leipzig när han studerade för Mendelssohns favoritviolinist Ferdinand David! Med det kammarverket vann Svendsen konservatoriets förstapris i komposition. Kvällens oktetter är ”dubbla stråkkvartetter” men kvällens kvartett av Bacewicz är för fyra violiner! Som violinist var hennes öra för stråkar osvikligt, annars vågar man sig inte på att skriva för fyra violiner…

Välkommen till en ren stråkfest!

Program

Svendsen Oktett 35 min

Bacewicz Kvartett för fyra violiner 12 min

Paus 25 min

Mendelssohn Oktett 33 min

Medverkande

Musiker ur Göteborgs Symfoniker


Joel Nyman violin

Charlotta Grahn Wetter violin

Pierre Guis violin

Tuula Fleivik Nurmo viola

Laura Groenestein-Hendriks viola

Oscar Sokk Kleväng cello


Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang