Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: 1920-TALETS HISNANDE MÅNGFALD!

Evenemanget har ägt rum. Abonnemangskonserten är inställd. Köpta biljetter betalas tillbaka och abonnenter kompenseras.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
200-270 kr Student 100-135 kr

Evenemanget har ägt rum

Abonnemangskonserten är tyvärr inställd. Vi återkommer så snart vi kan till er som är berörda med detaljinformation om vad som gäller kring till exempel kompensation. Generellt gäller att vi återköper alla biljetter till Göteborgs Symfonikers egna arrangemang, enskilda såväl som inom abonnemang.

Återbetalning sker automatiskt så snart vi vet hur höstsäsongen påverkas, dock senast 15 januari 2021. Mer info om hur återbetalningen går till och beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

Det är högt tryck på biljettkontoret och vi hoppas att ni kan ha överseende med att det kan ta extra lång tid att få svar. Vid frågor, kontakta biljettkontoret: biljett@gso.se, 031-7265300.

Biljettsläpp

Den 7 november kl 11.00 släpps ett antal anpassade konserter till försäljning. Du som är abonnent har online-förtur till biljetterna med start den 6 november kl 11.00 via din webbprofil. Eftersom publikantalet är så starkt begränsat har vi tyvärr inte möjlighet att erbjuda de platser som sedan tidigare bokats i respektive abonnemang.

Varmt välkommen att också ta del av konsertutbudet på GSOplay, när och var du vill.

——————————–

Kurt Weill skrev så fantastiska sånger och verk för scen och kabaré att det är lätt att glömma bort hans övriga musik, till exempel hans två symfonier eller violinkonserten.

Den senare har Symfonikernas stämledare Marja Inkinen varsamt dammat av för att ge nytt liv igen, snart 100 år efter dess födelse. Ett verk där Kurt Weill lockar fram en imponerande klangrikedom ur blåsorkestern och låter solostämman ta precis vilka turer den vill. ”Ny saklighet” från Berlin mot flödande finess av Helvi Leiviskä (som studerat komposition i Wien), en av många kreativa finska kompositörer som verkade i skuggan av Sibelius. Men hennes musik har egensinnig kraft och stora känslor var hon inte rädd för.

Program

Leiviskä Pianotrio 19 min

Tailleferre Adagio för violin och piano 4 min

Ireland Cellosonat 20 min

Paus 25 min

Weill Violinkonsert 30 min

Weill September Song 4 min

Medverkande

Musiker ur Göteborgs Symfoniker

Mångsidige Simon Crawford-Phillips har utvecklat en osedvanligt varierad karriär som pianosolist, kammarmusiker och dirigent. Han har som dirigent nyligen samarbetat med Sveriges Radios symfoniorkester, Musica vitae, Dalasinfoniettan, Nashensemblen och English Chamber Orchestra samt varit assistent åt Daniel Harding, Alain Altinoglu och Stanislav Kachanovsky vid Verbierfestivalen i Schweiz. 2016 dirigerade han uruppförandet av Britta Byströms violinkonsert vid Östersjöfestivalen och inbjöds i samma veva att inleda säsongen hos Västerås sinfonietta som dirigent och solist. Som ett resultat utsågs han till orkesterns chefdirigent och konstnärlige rådgivare från och med hösten 2017, ett kontrakt som sedan förlängts till 2023. Denna säsong framträder Västerås sinfonietta under Simon Crawford-Phillips ledning vid Östersjöfestivalen liksom vid konserter i Stockholm, Göteborg, Växjö och Vara. Bland dem som samarbetat med orkestern finns sångerskan Elin Rombo, nyckelharpisten Emilia Amper, violinisterna Daniel Hope och Roman Simovic samt cellisten Torleif Thedéen. Simon Crawford-Phillips kommer också att dirigera Nordiska kammarorkestern och Ålborgs symfoniorkester med solisterna Radovan Vlatkovic (horn) och Lawrence Power (viola).

Violinisten Marja Inkinen Engström tog diplom i violinspel vid Sibelius-akademin (master of music för professor Tuomas Haapanen) och vid Utrechts konservatorium i Holland. Sandor Vegh, Chaim Taub och MiKyung Lee har betytt speciellt mycket för hennes musikaliska utveckling. Marja Inkinen Engström är sedan 1998 stämledare för andraviolinerna i Göteborgs Symfoniker. Hon är även medlem i Haga pianotrio, Göteborg Baroque och framträder ofta som kammarmusiker och solist. På Konserthuset har hon i kammarmusiksammanhang och som solist samarbetat med musiker som cellisterna Lynn Harrell och Daniel Müller-Schott, pianisten Christian Zacharias och altviolinisten Brett Dean samt kolleger i Symfonikerna. Sedan 2002 undervisar hon violin, orkesterspel och kammarmusik på Högskolan för scen och musik i Göteborg samt även på andra institutioner. Marja Inkinen Engström spelar på en Francesco Ruggieri från 1680 som ägs av Göteborgs Symfoniker.

Cellisten Antonio Hallongren har blivit uppmärksammad i nationell och internationell press för sitt "ovanligt vackra och uttrycksfulla spel". Efter examen vid The Juilliard School i New York etablerade Antonio Hallongren en solo- och kammarmusikkarriär i USA där han bland annat utsågs till Artist in Residence hos Montgomery Symphony Orchestra och debuterade som solist i Carnegie Hall och Lincoln Center. Som kammarmusiker blir Antonio Hallongren regelbundet inbjuden till prestigefulla festivaler som Music@Menlo i Kalifornien och Kronbergfestivalen i Tyskland.

Simon Crawford-Phillips piano

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter