Stäng
Meny
sön
13
okt
Kl 18.00

Barockakademin spelar Bach

Barockakademin Göteborgs Symfoniker, Stefano Veggetti konstnärlig ledare

Barockakademin spelar Bach

Barockakademin Göteborgs Symfoniker, Stefano Veggetti konstnärlig ledare

Bach är känd för sin högklassiga och väldiga produktion men kollegan Telemann i Hamburg skrev flerfaldigt mer!

Nu möts de i händerna på BAGS, Barockakademin Göteborgs Symfoniker, som under ledning av cellisten Stefano Veggetti också spelar musik av svenska Molly Kien.

Program


Fux Ouvertur i D moll
18 min


Kien À la rigueur du gout fin et delicat
7 min


Bach Brandenburgkonsert nr 3
12 min


Paus
25 min


Bach Brandenburgkonsert nr 5
21 min


Telemann Vattenmusik, "Hamburger Ebb und Fluth" Uvertyrsvit i C-dur, TWV 55:C3, för 2 oboer, fagott, stråkar och basso continuo
24 min


Medverkande


Barockakademin Göteborgs Symfoniker


Marjolein Vermeeren traversflöjt


Terje Skomedal violin

Violinisten Terje Skomedal är stämledare för andraviolinerna i Göteborgs Symfoniker. Han studerade vid Barratt-Due Musikinstitutt i Oslo och för Giuliano Carmignola i Luzern där han tog solistdiplom. Terje Skomedal har arbetat som konsertmästare i Norrlandsoperans orkester i Umeå och i norska orkestrar. Han har bred erfarenhet som kammarmusiker och har turnerat internationellt med kammarorkestrarna Oslo Camerata och Spira Mirabilis samt framträtt som solist med flera norska och utländska orkestrar.


Takashi Watanabe cembalo


Stefano Veggetti Konstnärlig ledare

Den italienske cellisten Stefano Veggetti är konstnärlig ledare för Barockakademin Göteborgs Symfoniker (BAGS). Han är känd för sitt virtuosa spel, sin stilkänsla och stora sceniska närvaro. Efter utbildningen vid konservatoriet i L'Aquila under David Cole och i Philadelphia för Orlando Cole väcktes intresset för tidstroget spel vilket ledde till mästarkurser med Anner Bijlsma. Han har sedan dess spelat som solist och i kammarensembler. Han har bland annat spelat med Anner Bijlsma, L'Archibudelli, Stanley Ritchie, Alfredo Bernardini, Ottavio Dantone, L'Astrée, Erich Höbarth, Rachel Podger, Jos van Immerseel, Anima Eterna Brugge i Europa, Mexiko och USA. Stefano Veggetti har gjort ett flertal radioinspelningar och skivinspelningar för Nuova Era, Opus 111 och Accent. År 2000 grundade han sin egen grupp Ensemble Cordia och sedan 2014 samarbetar han med Anima Eterna. Han är också konstnärlig ledare för Academy of Ancient Music i Bruneck. Stefano Veggetti spelar på en cello av Nicola Gagliano (1737) "ex Oblach".


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!