Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: Elvira Madigan med Andsnes

Evenemanget har ägt rum. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka och abonnenter att kompenseras så snart vi vet hur många konserter inom respektive abonnemang som påverkas.

Speltid ca: 2 t 15 min inkl paus Scen: Stora salen
330-490 kr Student 165-245 kr

Evenemanget har ägt rum

Denna konsert är tyvärr inställd. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka och abonnenter att kompenseras så snart vi vet hur många konserter inom respektive abonnemang som påverkas. Den omfattande hanteringen kan ta tid, men alla biljettköpare kommer att kontaktas via mail. Tack på förhand för förståelse och tålamod. Vid frågor, kontakta vårt biljettkontor: biljett@gso.se, 031-7265300.
Mer info om beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

Oemotståndliga Mozartpärlor så som pianokonserten i C-dur, känd från Bo Widerbergs film Elvira Madigan, med Göteborgs Symfoniker och Leif Ove Andsnes som dirigerande pianosolist.

Våren i Wien 1785 var en hektisk tid för Wolfgang Amadeus Mozart. Han tog emot en strid ström av elever i den rymliga men ofta ostädade våningen på Domgasse 5 i centrala Wien. Dessutom hade han bokat in en omfattande konsertserie med egna pianokonserter. Vid den första konserten spelade han sin mörkt dramatiska pianokonsert nummer tjugo i d-moll, som står på programmet denna kväll.

Omedelbart efter att Mozart avslutat sin tjugonde pianokonsert så började arbetet med nästa konsert – en skarp kontrast till den föregående. Den tjugoförsta pianokonserten är upphöjt balanserad, majestätisk och varm. Pianot och orkestern smälter elegant samman samtidigt som det är en av Mozarts mest virtuosa konserter. Sedan Bo Widerberg använde den sagolikt vackra andra satsen i sin film om den omöjliga kärleken mellan lindanserskan Elvira Madigan och den äldre gifte kavallerilöjtnanten Sixten Sparre, kallas den ofta Elvira Madigan.

Konserten inleds med Mozarts första pianokvartett framförd av magiska Leif Ove Andsnes och musiker ur Göteborgs Symfoniker: Sara Trobäck på violin, Lars Mårtensson på viola och Claes Gunnarsson på cello.

Introduktion till konserten

Kostnadsfri introduktion i Stora salen en timme före konsertstart med musiker ur Symfonikerna.

Program



Paus 25 min


Medverkande




Lars Mårtensson viola

Claes Gunnarsson cello

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter