Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: En stråkfest!

Evenemanget har ägt rum. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka

Speltid ca: 1 t ingen paus Scen: Stenhammarsalen
270 kr Student 135 kr

Evenemanget har ägt rum

På grund av hårdare restriktioner är denna konsert inställd. Har ni köpt biljett online kommer pengarna att sättas tillbaka på det kort ni betalade dem med. Har ni köpt dem på annat sätt kommer ett presentkort att mejlas till er. Presentkortet kan användas som betalmedel i Konserthuset eller på gso.se. Det går även att lösa tillbaka mot pengar – detta måste dock ske på biljettkontoret under ordinarie öppettider.

Mer info om beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

Missa inte det fina konsertutbudet på GSOplay. Där hittar du också en mängd andra fina konserter, intervjuer och klipp.

———————————————————

Älskar ni stråkar? Då är detta kammarkonserten att bevaka! Men pass på, den levererar inte bara en måttstock i genren som Mendelssohns oktett – så skönt sjungande att tonsättaren plockade med scherzot i En midsommarnattsdröm – utan också en polsk raritet.

Mendelssohn vara bara 16 år när hans skrev sin klassiker, enligt en betraktare ”ett under av perfektion”. Konsertens oktett är en ”dubbel stråkkvartett” men kvällens kvartett av Bacewicz är för fyra violiner! Som violinist var hennes öra för stråkar osvikligt, annars vågar man sig inte på att skriva för fyra violiner…

Välkommen till en ren stråkfest!

Programmet kan komma att ändras på grund av restriktioner och anpassningar i samband med den pågående pandemin.

Inför ditt besök

Vi gör allt vi kan för att du ska få ett tryggt besök hos oss i Konserthuset. Vi följer hela tiden Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens rekommendationer och anpassar oss efter dessa. Mer information hittar du här.

Program

Bacewicz Kvartett för fyra violiner 12 min

Mendelssohn Oktett 33 min

Medverkande

Musiker ur Göteborgs Symfoniker

Norske Terje Skomedal är stämledare för andraviolinerna i Göteborgs Symfoniker. Han studerade vid Barratt-Due Musikinstitutt i Oslo och för Giuliano Carmignola i Luzern där han tog solistdiplom. Terje Skomedal har arbetat som konsertmästare i Norrandsoperans orkester i Umeå och i norska orkestrar. Han har bred erfarenhet som kammarmusiker och har turnerat internationellt med kammarorkestrarna Oslo Camerata och Spira Mirabilis samt framträtt som solist med flera norska och utländska orkestrar.

Joel Nyman violin

Charlotta Grahn Wetter violin

Pierre Guis violin

Tuula Fleivik Nurmo viola

Laura Groenestein-Hendriks viola

Oscar Sokk Kleväng cello

Cellisten Antonio Hallongren har blivit uppmärksammad i nationell och internationell press för sitt "ovanligt vackra och uttrycksfulla spel". Efter examen vid The Juilliard School i New York etablerade Antonio Hallongren en solo- och kammarmusikkarriär i USA där han bland annat utsågs till Artist in Residence hos Montgomery Symphony Orchestra och debuterade som solist i Carnegie Hall och Lincoln Center. Som kammarmusiker blir Antonio Hallongren regelbundet inbjuden till prestigefulla festivaler som Music@Menlo i Kalifornien och Kronbergfestivalen i Tyskland.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter