Göteborgs Konserthus Beethovens sjua med Mäkelä och Oslofilharmonin

Evenemanget har ägt rum. Melodisk magi med Oslo filharmoniska orkester, Klaus Mäkelä dirigent och Isabelle Faust violin.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
370-530 kr Student 185-265 kr

Evenemanget har ägt rum

Möt gästande Oslo filharmoniska orkester och dirigentfenomenet Klaus Mäkelä i Louis Farrencs melodiskt smakfulla andra uvertyr, Beethovens sjunde symfoni och Mozarts femte och sista fulländade violinkonsert med bländande Isabelle Faust som solist.

Konserten inleds med högstämd barock i Jean-Baptiste Lullys Marche pour la Cérémonie des Turcs.

Louise Ferrenc var en framstående profil i 1800-talets franska musikliv, verksam som tonsättare men också briljant konsertpianist och under trettio år professor vid det anrika konservatoriet i Paris. Hon var en stor beundrare av Beethoven vilket hörs i hennes två uvertyrer. Här får vi också höra Beethovens melodiskt lättsamma men rytmiskt intensiva sjunde symfoni, och Farrencs andra uvertyr, musik fylld av melodisk fantasi, dramatik och harmonisk nerv.

Provlyssna

Lär känna de klassiska verken.

Ingen introduktion till konserten

På grund av scenbygge och akustikprov i samband med den gästande orkesterns besök kan vi tyvärr inte erbjuda någon introduktion till konserten.

ProgramPaus 25 minLördag 21 januari 2023: Evenemanget slutar ca kl 17.00

Medverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang