Göteborgs Konserthus Minneskonsert på Alla helgons dag

Evenemanget har ägt rum. Magnifika konserthusorgeln samlar oss till tonerna av Bach, Caccini och Bruckner, med organisten Gunnar Idenstam.

Speltid ca: 1 t ingen paus Scen: Stora salen
370-530 kr Student 185-265 kr

Evenemanget har ägt rum

Med verk av Francesca Caccini, Johann Sebastian Bach och Anton Bruckner låter organisten Gunnar Idenstam oss möta Alla helgons dag stöttade av konserthusorgelns hela kraft.

Foto AnnaReet Gillblad

Francesca Caccinis vackra sånger skrevs redan på 1600-talet, här tolkade av orgelns otroliga klanger. Gunnar Idenstam spelar också Bachs Fantasia och fuga i g-moll som han har utökat och broderat ut, liksom Adagiosatsen ur Bruckners åttonde symfoni transkriberad för orgel. Det är otroligt vacker musik som stämmer till eftertanke och meditation. Konserten avslutas med hans egna improvisationer tillägnade de nära och kära som har gått bort.

Konserthusets orgels spelbord fotad på podiet med ett sken kring sig.

Provlyssna

Lär känna organisten Gunnar Idenstam.

Lär känna några av de klassiska verken.

Titta in i orgeln

Orgeln kallas ”instrumentens drottning” och det av en god anledning: inget annat akustiskt instrument är så variationsrikt i klang och dynamik, från den allra svagaste, ensamma ton till massiva ackord som får det att vibrera i golv och väggar. Det gör det garanterat i Stora salen i Göteborgs Konserthus när ljudet från de över 9000 orgelpiporna fyller rummet. Instrumentet är så stort att en del av orgelpiporna byggts in under publiken i salongen – när du sitter på parkett känner du vibrationerna från baspiporna!

Program

Francesca Caccini Lasciatemi qui solo


Cozzolino CiaconaIdenstam Improvisationer för Alla Helgons dag

Medverkande


Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 2 2022-2023 Musiken i mitt liv: Gunnar Idenstam

På en hardcore barockorgel spelar jag på barockmanér. På en stor symfonisk orgel spelar jag fortfarande med danskänslan kvar, men använder alla de symfoniska resurserna på orgeln.

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang