Göteborgs Konserthus Patti Smith and Band

Evenemanget har ägt rum. “Patti Smith är en urkraft när hon med maximal inlevelse förenar musik och poesi.” skrev Aftonbladet om konserten.

Speltid ca: 2 t ingen paus Scen: Stora Salen Arrangör: KB West & Live Nation
675 kr

Evenemanget har ägt rum

Information från KB West & Live Nation:
Vi är stolta över att kunna meddela att rockmusikern, legenden och revolutionären Patti Smith återvänder till Göteborg nästa år!

Sist Patti Smith var i Sverige 2019 spelade hon inför en fullsatt publik på Stockholm Waterfront där både kritiker och publik var eniga – hon är fullkomligt förtrollande.

“Patti Smith är en urkraft när hon med maximal inlevelse förenar musik och poesi.” skrev Aftonbladet om konserten.

Chicagofödda Patti Smith behöver ingen närmare presentation. Redan från första albumet “Horses” från 1975 har hon fängslat fans världen över och har vunnit samt nominerats till ett flertal olika prestigefyllda priser. Hon har bland annat nominerats till fyra Grammy Awards, blivit invald i Rock and Roll Hall ofFame och 2011 vann hon Polarpriset. 2017 vann Bob Dylan Nobelpriset i litteratur men kunde inte närvara, däremot var Smith på Konserthuset i Stockholm och framförde Dylans låt “A Hard Rain’s A-Gonna Fall” från 1962.

 

Åldersgräns: 13 år

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter