Malin Broman framför en bergvägg, men fiolen i en hand och vilande på axeln. Malin Broman framför en bergvägg, men fiolen i en hand och vilande på axeln.

Göteborgs Konserthus Från tusch till toner

Långa penseldrag när Gunnel Wåhlstrands bilder tonsatts av Britta Byström. Med Malin Broman och musiker ur Sveriges Radios Symfoniorkester. Konceptet Pionjär ger dig samtida musik i experimentella kombinationer.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
210-260 kr Student 105-130 kr

Hur gör man för att fånga en bild i musik, ljuset och pappret? Konstnären Gunnel Wåhlstrand arbetar i en vattenbaserad tuschteknik som har inspirerat tonsättaren Britta Byström till makalösa stycket Ink-wash on Paper där varje sats anknyter till en bild. Verket fick sin premiär på Östersjöfestivalen 2021.

Malin Broman, konsertmästare i Sveriges Radios Symfoniorkester, har också gjort en video tillsammans med Britta Byström och regissören Andy Staples. Videoverket A Room of One’s Own är baserad på Virginia Woolfs text med samma namn, ett viktigt tidigt feministiskt verk, och Malin Broman spelar alla instrument själv. Videon fick ett enormt viralt genomslag när den släpptes och står också på programmet denna kväll.

Under kvällen samtalar också de medverkande om sitt arbete och möte mellan konstformerna.

Konceptet Pionjär

Konceptet Pionjär ger dig konserter med samtida musik i skön kombination med exempelvis konst, film, audiovisuella element eller drama. För dig som är nyfiken på det allra senaste är säsongens sex lördagskvällar i Stenhammarsalen ett måste. Med ett Pionjär-abonnemang sparar du dessutom 30% jämfört med ordinarie biljettpris.

Provlyssna

Lär känna tonsättaren Britta Byström.

Lär känna konstnären

Gunnel Wåhlstrand är en av Sveriges mest framgångsrika konstnärer, 2018 utsågs hon till Stenastiftelsens kulturstipendiat.

Program

Britta Byström A Room of One's Own 9 min

Britta Byström By the Window 10 min

Tal Paneldiskussion

Britta Byström Ink-wash on paper 30 min

Medverkande

Malin Broman violin

Gunnel Wåhlstrand konstnär

Britta Byström tonsättare

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Tidslinjer
15 okt 19.00

Stockhausens Ikoniska Zeitmasse och andra pionjärer fyller denna lördagskväll med Gageego! och dirigenten Rei Munakata. Konceptet Pionjär ger dig samtida musik i experimentella kombinationer.

Köp biljetter