Göteborgs Konserthus Inställt: Let Me Tell You

Evenemanget har ägt rum. Point Music Festival 2020 är inställd på grund av corona-pandemin. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka.

Speltid ca: 3 t 30 min inkl paus Scen: Stora salen
490 kr Student 245 kr

Evenemanget har ägt rum

Point Music Festival 2020 är tyvärr inställd på grund av corona-pandemin. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka. Den omfattande hanteringen kan ta tid, men alla biljettköpare kommer att kontaktas via mail. Tack på förhand för förståelse och tålamod. Vid frågor, kontakta vårt biljettkontor: biljett@gso.se, 031-7265300.

En hamn där allt går på högvarv. Fartyg, fordon, maskiner och så människor som sliter med outsinlig energi för att hålla flödet i gång. Hur låter en sådan kropp i rörelse? Amerikanska tonsättaren Julia Wolfe har fångat den intensiva stämningen i sitt högoktaniga orkesterverk Fuel där stråkarna driver musiken framåt i ett nästan andlöst tempo. Fuel framförs som multimediaföreställning med film av New York-baserad Bill Morrisson.

Kvällens andra verk, Let Me Tell You, öppnar dörren till en helt annan tid och tonvärld. Glittrande, romantisk och stundtals mikrotonal. Hans Abrahmsens komposition, baserad på Paul Griffiths roman, tar Ofelias klassiska ord ur Shakespeares Hamlet till nya höjder. En utmaning för vilken sångsolist som helst. I kväll är det Liv Redpath som spänner bågen tillsammans med Göteborgs Symfoniker.

Kvällens tredje verk sker här och nu, på två plan: två människor träffas under en konsert. Ljuv musik uppstår, men består den? Sounds Like You är en berättelse som öppnar hjärtat på vid gavel. Om vår oändliga längtan efter kärlek. Om de risker vi är beredda att ta för att få den. Och inte minst vår fåfänga strävan att återskapa de där sällsynta ögonblicken i livet då allt tycks möjligt. Bent Sørensen står för tonsättningen och Peter Asmussen för texten i en gränsöverskridande teaterkonsert för kör, orkester, skådespelare och publik.

Den kvinnliga rollen i detta musikaliska kärleksdrama spelas av Hedda Stiernstedt, mest känd från tv-serien Vår tid är nu som gav henne Kristallen-priset som årets kvinnliga skådespelare 2018. Manlig skådespelare meddelas senare.

Point Music Festival genomförs med stöd av Stenastiftelsen.

Program

Wolfe Fuel 21 min


Paus 15 min

Beethoven Den auktoritäre demokraten - föreläsning på svenska 45 min

Paus 30 min

Sørensen Sounds Like You 44 min

Medverkande


Liv Redpath sopran

Åke Holmquist föreläsare

Katrine Wiedemann regissör


Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter