Göteborgs Konserthus Inställt: Number 9

Evenemanget har ägt rum. Point Music Festival 2020 är inställd på grund av corona-pandemin. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka.

Speltid ca: 2 t 30 min inkl paus Scen: Stora salen
490 kr Student 245 kr

Evenemanget har ägt rum

Point Music Festival 2020 är tyvärr inställd på grund av corona-pandemin. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka. Den omfattande hanteringen kan ta tid, men alla biljettköpare kommer att kontaktas via mail. Tack på förhand för förståelse och tålamod. Vid frågor, kontakta vårt biljettkontor: biljett@gso.se, 031-7265300.

Kvällens första orkesterverk är signerat svenska tonsättaren Andrea Tarrodi, hyllad för sin förmåga att skapa flerdimensionella, färgrika sinnesupplevelser. Med Sverige-premiären av Number 9, Number 9 bjuder hon in oss till sin egen mångfacetterade klangvärld, tillsammans med Beethoven, Beatles och Göteborgs Symfoniker.

Beethoven är i högsta grad också närvarande i kvällens andra verk, Bent Sörensens trippelkonsert L’Isola della Cittá skriven för och framförd av Trio Con Brio. Tre solister omslutna av en orkester bildar en metaforisk ö som strävar efter att frigöra sig från den omgivande stadens skuggor.

Dirigent för konsertens båda första delar är Anna-Maria Helsing.

Kvällen avslutas med Beethovens sista fullbordade symfoni som komponerades när mästaren var helt döv. En storartad hyllning till mänskligheten som tog publiken med storm redan 1824: Symfoni nummer 9 med Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfoniska Kör under ledning av Santtu-Matias Rouvali.

Point Music Festival genomförs med stöd av Stenastiftelsen.

Program

Tarrodi Number 9, number 9 9 min

Sørensen L'isola della citta 25 min

Paus 25 min


Medverkande

Anna-Maria Helsing dirigent

Trio con Brio pianotrioAmelia Jakobsson sopran


Bror Magnus Tødenes tenor

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang