Göteborgs Konserthus Inställt: Only Sound in Sight

Evenemanget har ägt rum. Point Music Festival 2020 är inställd på grund av corona-pandemin. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka.

Speltid ca: 1 t 30 min ingen paus Scen: Stenhammarsalen
190 kr Student 95 kr

Evenemanget har ägt rum

Point Music Festival 2020 är tyvärr inställd på grund av corona-pandemin. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka. Den omfattande hanteringen kan ta tid, men alla biljettköpare kommer att kontaktas via mail. Tack på förhand för förståelse och tålamod. Vid frågor, kontakta vårt biljettkontor: biljett@gso.se, 031-7265300.

Månskenssonaten i skymningen – en händelse som ser ut som en tanke. När den som spelar knappt syns blir upplevelsen en helt annan. Känn efter själv! Den första av konsertens tre Beethoven-sonater framförs i dämpad belysning medan den andra spelas i en mörklagd Stenhammarsal av den japanske pianisten Nobuyuki Tsujii, blind från födseln.

Först ut är Månskenssonaten, komponerad redan 1801 och med den berömda melankoliska melodin som får oss att lyfta från marken. Waldsteinsonaten är av helt annat slag, musikalisk dynamit från Beethovens mellanperiod och hisnande virtuos!

Så når vi slutet av ett helt liv i tre sonater med nr 31, komponerad under sjukdomsåret 1821 då Beethoven var sängliggande i både reumatisk feber och gulsot. Denna märkliga och transcendentala sonat framförs i dämpad belysning med Katrine Gislinge vid flygeln.

Pianosonaterna vävs samman av kammarmusik med musiker från mångfacetterade Esbjerg-ensemblen.

Point Music Festival genomförs med stöd av Stenastiftelsen.

Program

Beethoven Pianosonat nr 14 "Månskenssonaten" 15 min

Beethoven Pianosonat nr 21 "Waldsteinsonaten" 23 min


Medverkande

Esbjerg Ensemble

Katrine Gislinge piano

Nobuyuki Tsujii piano

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang