Göteborgs Konserthus Inställt: Strings Attached I

Evenemanget har ägt rum. Point Music Festival 2020 är inställd på grund av corona-pandemin. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka.

Speltid ca: 1 t Scen: Stenhammarsalen
190 kr Student 95 kr

Evenemanget har ägt rum

Point Music Festival 2020 är tyvärr inställd på grund av corona-pandemin. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka. Den omfattande hanteringen kan ta tid, men alla biljettköpare kommer att kontaktas via mail. Tack på förhand för förståelse och tålamod. Vid frågor, kontakta vårt biljettkontor: biljett@gso.se, 031-7265300.

Närmare Beethoven än så här går det knappast att komma. En stråkkvartett med Symfonikernas andre konsertmästare Justyna Jara speglar den tidige Beethoven mot den sene, salongens hjälte mot erfarenhetens djärve stigfinnare. Till det en inblick i Beethovens personliga liv med äkta känslor, åsikter och upplevelser från hans brev, upplästa av skådespelaren Johan Gry. I breven möter vi en plågad människa som i flera år försökte dölja sin dövhet, men här fanns också välgörare som osjälviskt ställde upp med stöd och pengar.

Point Music Festival genomförs med stöd av Stenastiftelsen.

Program

Beethoven Stråkkvartett nr 2 G-dur 25 min

Beethoven Personliga brev, urval

Beethoven Stråkkvartett nr 11 f-moll "Quartetto serioso" 22 min

Medverkande

Johan Gry recitatör

Justyna Jara violin

Norske Terje Skomedal är stämledare för andraviolinerna i Göteborgs Symfoniker. Han studerade vid Barratt-Due Musikinstitutt i Oslo och för Giuliano Carmignola i Luzern där han tog solistdiplom. Terje Skomedal har arbetat som konsertmästare i Norrandsoperans orkester i Umeå och i norska orkestrar. Han har bred erfarenhet som kammarmusiker och har turnerat internationellt med kammarorkestrarna Oslo Camerata och Spira Mirabilis samt framträtt som solist med flera norska och utländska orkestrar.

Tuula Fleivik Nurmo viola

Jun Sasaki cello

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret