Göteborgs Konserthus Inställt: Strings Attached II

Evenemanget har ägt rum. Point Music Festival 2020 är inställd på grund av corona-pandemin. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka.

Speltid ca: 1 t ingen paus Scen: Stenhammarsalen
190 kr Student 95 kr

Evenemanget har ägt rum

Point Music Festival 2020 är tyvärr inställd på grund av corona-pandemin. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka. Den omfattande hanteringen kan ta tid, men alla biljettköpare kommer att kontaktas via mail. Tack på förhand för förståelse och tålamod. Vid frågor, kontakta vårt biljettkontor: biljett@gso.se, 031-7265300.

Så får vi höra Beethovens mest omtalade, häpnadsväckande och konstnärligt kanske starkaste stycke för stråkkvartett, den berömda Grosse Fuge, som final i op 130. Här sprängde han alla gränser för vad man kunde åstadkomma med en stråkkvartetts fyra stämmor. Storslagen, förunderlig, förbluffande och magnifik. Är stämningen rätt lämnar man den här konserten som en annan människa. Och förutsättningarna finns när musiker från Göteborgs Symfoniker med Sara Trobäck på förstaviolin möter upplästa stycken ur Beethovens ibland smärtsamt ärliga brev och dagböcker, upplästa av skådespelaren Johan Gry. I texterna träder en människa fram som filosoferar kring konsten, sin dövhet och den stora uppgiften att skänka mänskligheten musik.

Point Music Festival genomförs med stöd av Stenastiftelsen.

Program

Beethoven Stråkkvartett nr 13 B-dur 40 min

Beethoven Personliga brev, urval

Beethoven Grosse Fuge 16 min

Medverkande

Johan Gry recitatörPer Högberg viola

Claes Gunnarsson cello

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang