Göteborgs Konserthus Popical: Frida Hyvönen

Evenemanget har ägt rum. Frida Hyvönen och Symfonikerna spelar låtar från plattan "Kvinnor och barn" i helt nya arrangemang, dirigent Hans Ek.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
430 kr

Evenemanget har ägt rum

Med sin unika röst, lysande texter och pianodrivna melodier har Frida Hyvönen varit en av den svenska popmusikscenens mest tongivande artister i över ett decennium.

Förra hösten släppte hon sin fjärde fullängdsskiva som också är hennes första på svenska. Albumet med namnet Kvinnor och barn är en samling starka historier, berättade genom träffsäkra texter och dramatiska ljudkulisser. Plattan har mottagits med stor värme av en enad kritikerkår och spås redan bli en modern klassiker. I våras mottog hon dubbla grammisar för skivan – både som årets kompositör och årets textförfattare.

När hon nu ska framföra låtar från albumet tillsammans med Göteborgs Symfoniker är det i helt nya orkesterarrangemang, under ledning av Hans Ek.

”Känsliga lyssnare varnas. Frida Hyvönens debut på svenska skjuter sig långt över alla smärttrösklar när hon med obönhörlig precision gör upp med såväl tidiga, onda minnen och senare en trasig, snedvriden och dysfunktionell kärleksrelation. (…) den tar en helt unik plats i den svenska pophistorien.” ur GP: recension av plattan hösten 2016

Kött- och fiskfritt på menyn

Maten vi äter idag står för en fjärdedel av vår klimatpåverkan och WWF anser att vi i västvärlden borde halvera vårt köttintag för att minska det ekologiska fotavtrycket. Därför serverar vi kött- och fiskfritt i Konserthusets restaurang den 23 september, som en del i vårt strategiska miljö- och klimatarbete. Tillsammans gör vi skillnad.

MedverkandeFrågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang