Göteborgs Konserthus Rachmaninovs mästerverk

Evenemanget har ägt rum. Norrköpings Symfoniorkester, Leif Segerstam dirigent, Francisca Skoogh piano

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
430 kr Student 100 kr Grupprabatt 40 kr/biljett (minst 15 personer)

Evenemanget har ägt rum

Francisca Skoogh har under många år levererat det ena övertygande framförandet efter det andra, insiktsfullt och skickligt. Nu bidrar hon med en av repertoarens mest briljanta pianokonserter, Rachmaninovs tredje. Lika virtuos som poetisk och hela tiden inspirerad.

Många känner säkert igen stycket från filmen Shine, en biografisk dramafilm från 1996 i regi av Scott Hicks. Filmen är baserad på pianisten David Helfgotts liv, som drabbades av ett nervöst sammanbrott och tillbringade åratal på institutioner. Huvudrollsinnehavaren Geoffrey Rush fick en Oscar för bästa manliga huvudroll.

Konsertens dirigent Leif Segerstam är den pålitlige ackompanjatören som tillsammans med Norrköpings symfoniorkester kan avtäcka de inre hemligheterna i Sibelius sjunde symfoni och gestalta natursceneriet i Scen med tranor. Som bonus ett uruppförande: Segerstams ”Happy tonechooseries in the summerfreetimes…”.

Introduktion till konserten

Kostnadsfri introduktion i Stora salen en timme före konsertstart med musiker ur Symfonikerna.

ProgramPaus 25 minMedverkande

Norrköpings SymfoniorkesterFrågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang