Stäng
Meny
lör
20
jan
Kl 18.00

Relaxed Performance

Musik av Purcell, Nielsen, Johanson och Janson med musiker och sångare från Symfonikerna. Här råder en avspänd inställning till rörelser och ljud i salen, och konserten syntolkas och förmedlas genom tecken som stöd.

Relaxed Performance

Musik av Purcell, Nielsen, Johanson och Janson med musiker och sångare från Symfonikerna. Här råder en avspänd inställning till rörelser och ljud i salen, och konserten syntolkas och förmedlas genom tecken som stöd.

Evenemanget är inte längre aktuellt

Upplev Relaxed Performance – en konsertform som utforskar och tillgängliggör. Här är både medverkande och publik med på noterna och alla, oavsett temperament, ålder och funktion, är välkomna att ta till sig musiken på sitt eget sätt.

Det råder en avspänd inställning till rörelser och ljud i salen. Här finns möjligheter att röra sig runt, dansa, sjunga eller bara lyssna. Dörrarna står öppna så att man kan välja att vara med framför scenen eller utanför.

Vid denna konsert visar nybildade Göteborgs Symfonikers Vokalensemble sin bredd i musik från den engelske barockmästaren Henry Purcell till göteborgaren Sven-Eric Johansons Shakespeare-sånger. Vid sin sida har de musiker från Symfonikerna som spelar klarinett, horn och marimba.

Kvällens konferencier Eva Essvik guidar publiken genom konserten.
Till eventet på facebook >>

Syntolkningsmottagare vid konserten

Meddela biljettkontoret om du önskar mottagare vid konserten, tel 031-726 53 00.

Syntolkning och förmedling genom tecken som stöd (TSS)

Konserten syntolkas och förmedlas genom tecken som stöd. Syntolkningsintroduktionen startar kl 17.20 i Stenhammarsalen.

Du hittar detaljerad information om Konserthusets tillgänglighet i Tillgänglighetsdatabasen.

Samtliga ledsagare går gratis på konserten. Biljetter bokar du via biljett@gso.se eller via telefon 031-726 53 00.

Program


Purcell Music for a While
3 min


Johanson Fancies för kör och piano (arr för kör och marimba)
15 min


Janson Sonnet No 76
6 min


Nielsen Songs of Sun, Wind and Darkness för kör, klarinett, horn och viola
15 min


Medverkande


Musiker ur Göteborgs Symfoniker


Alexander Einarsson Dirigent

Sedan 2015 är Alexander Einarsson kormästare för Göteborgs Symfoniska Kör. Han är utbildad organist och har solistexamen i kördirigering från det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han har också ägnat sig åt studier i Paris för Laurence Equilbey och Denis Rouger samt deltagit i mästarklasser och kurser för dirigenter som Michael Gläser, Stefan Parkman, Stephen Cleobury och Helmut Rilling. Som dirigent har Alexander Einarsson bland annat arbetat med Uppsala akademiska kör, Lunds vokalensemble, Ars Nova Copenhagen, Gächinger Kantorei Stuttgart, Malmö kammarkör, Malmö symfoniorkester, Malmö barockorkester och Malmö sinfonietta. Vid Grand Prix-tävlingarna i körsång i Tours, Frankrike, fick Alexander Einarsson festivalens dirigentpris 2015.


Selena Markson-Adler klarinett

Klarinettisten Selena Markson Adler är född och uppvuxen i Toronto, Kanada. Efter studier på Interlochen Arts Academy, The Juilliard School i New York samt The Cleveland Institute of Music flyttade hon med sin make till Sverige där hon fick sitt första jobb som alternerande soloklarinettist i Kungliga Filharmonikerna. Efter en säsong i Stockholm blev det flytt till Göteborgs Symfoniker där hon har arbetat sedan 1995. Selena Markson Adler är bland annat medlem i Svenska serenadensemblen och har spelat på musikfestivaler runtom i Sverige, samt tre säsonger på Aspen Music Festival i Colorado, USA. Hon var senast solist med Göteborgs Symfoniker år 2014 då hon spelade Debussys Première rhapsodie.


Lisa Ford horn


Lars Mårtensson viola


Roger Carlsson marimba

På 1970-talet började Roger Carlsson vikariera i Göteborgs Symfoniker. Som den förste slagverkaren i Sverige tog han solistdiplom 1982 och samma år anställdes han i Göteborgs Symfoniker. Han har varit solist på olika nordiska festivaler och gästat flera symfoniorkestrar. Roger Carlsson är även en av de få i Sverige som spelar cimbalom - det ungerska stränginstrument som spelas med klubbor - och han framträder regelbundet som solist med olika orkestrar i Kodalys orkesterverk Háry János.


Lucia Silva marimba


Eva Essvik Presentatör


Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Välj vilka listor du vill prenumerera på:


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev