Göteborgs Konserthus Side by Side 2022: Early & Folk in Concert

Evenemanget har ägt rum. En spännande musikalisk resa genom tid och rum med deltagare från musiklägret Side by Side. Folk- och världsmusik blandas med toner från renässansen och medeltiden.

Speltid ca: 1 t ingen paus Scen: Götaplatsfoajén

Evenemanget har ägt rum

Det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema bjuder på en spännande musikalisk resa genom tid och rum. Folk- och världsmusik blandas med toner från renässansen och medeltiden.

Välkommen att avsluta Side by Sides stora festivalkväll tillsammans med spåren EARLY MUSIC och FOLK MUSIC som bjuder på medryckande toner i den vackra Götaplatsfoajén med sina magiska panoramafönster. Under ledning av Anders Renberg, samt Sofia Högstadius och Sten Källman får vi njuta av musik från alla möjliga platser och århundraden!

Konserten Early & Folk in Concert följer på Wind & String in Concert som hålls inne i Stora Salen och din biljett gäller för båda konserterna.

Side by Side arrangeras av Göteborgs Symfoniker och är en viktig del av Göteborgs 400-årsjubileum. Under några härliga dagar i juni varje år samlas barn och unga från hela världen för att spela och sjunga tillsammans, sida vid sida med professionella musiker. Lägret främjar spridningen av klassisk musik samtidigt som det motverkar segregation i alla dess former och bygger broar mellan människor, kulturer och kontinenter.

Medverkande

EARLY MUSIC

FOLK MUSIC

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 4 2021-2022 Vi ses på Side by Side-lägret!

Krönika av Ron Davis Alvarez