Göteborgs Symfoniker

Göteborgs Konserthus Side by Side 2022: Wind & String in Concert

Side by Side bjuder på en pampig repertoar för stråkorkester, blåsorkester och symfoniorkester med musiklägrets deltagare.

Speltid ca: 1 t 15 min Scen: Stora salen
60 kr

Det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema bjuder på en pampig repertoar för stråkorkester, blåsorkester och symfoniorkester. Allt under en och samma konsert.

Välkommen till en konsertupplevelse utöver det vanliga! Wind and String Orchestra är en stråkorkester, en blåsorkester, och en symfoniorkester, allt i ett! Här får du njuta av en blandning av klassiska stycken och modern film- och spelmusik. Konserten bjuder dessutom på ett uruppförande av The Adventurous Kid av Martin Salomonsson. Dirigeras av Göteborgs Symfonikers egna Marjolein Vermeeren.

Konserten Wind & String in Concert följs av Early & Folk in Concert ute i Götaplatsfoajén och din biljett gäller för båda konserterna.

Side by Side arrangeras av Göteborgs Symfoniker och är en viktig del av Göteborgs 400-årsjubileum. Under några härliga dagar i juni varje år samlas barn och unga från hela världen för att spela och sjunga tillsammans, sida vid sida med professionella musiker. Lägret främjar spridningen av klassisk musik samtidigt som det motverkar segregation i alla dess former och bygger broar mellan människor, kulturer och kontinenter.

Medverkande

EARLY MUSIC

FOLK MUSIC

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 4 2021-2022 Vi ses på Side by Side-lägret!

Krönika av Ron Davis Alvarez

Side by Side 2022: Beginners in Concert
21 jun 12.00

Lunchkonsert i Högskolan för scen och musik med de allra yngsta deltagarna från det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema. Fri entré, begränsat antal platser.

Utsålt!
Utsålt!
Side by Side 2022: Early & Folk in Concert
21 jun 19.30

En spännande musikalisk resa genom tid och rum med deltagare från musiklägret Side by Side. Folk- och världsmusik blandas med toner från renässansen och medeltiden.

Köp biljetter
Side by Side 2022: Choirs in Concert
22 jun 12.30

En härlig lunchkonsert med körsång i alla dess former med de över 250 kördeltagarna från musiklägret Side by Side. Det blir körmusik från när och fjärran, såväl kända körklassiker som pop och helt nyskrivna körlåtar!

Köp biljetter
Side by Side 2022: Open Choir in Concert
22 jun 14.00

En härlig stund i den magiska Götaplatsfoajén tillsammans med barnen och ungdomarna från musiklägret Side by Side.

Köp biljetter
Side by Side 2022: Closing Concert
22 jun 18.00

En klassisk konsert som avslutar musiklägrets Side by Side, där lägrets mest avancerade deltagare visar upp sina färdigheter sida vid sida med Göteborgs Symfoniker och Vokalensemble.

Köp biljetter
Harry Potter och fången från Azkaban™ in concert
20 aug 18.00

Se filmen med livemusik av Göteborgs Symfoniker i Scandinavium!

Köp biljetter