Göteborgs Konserthus Side by Side 2022: Wind & String in Concert

Evenemanget har ägt rum. Side by Side bjuder på en pampig repertoar för stråkorkester, blåsorkester och symfoniorkester med musiklägrets deltagare.

Speltid ca: 1 t 15 min ingen paus Scen: Stora salen
60 kr

Evenemanget har ägt rum

Det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema bjuder på en pampig repertoar för stråkorkester, blåsorkester och symfoniorkester. Allt under en och samma konsert.

Välkommen till en konsertupplevelse utöver det vanliga! Wind and String Orchestra är en stråkorkester, en blåsorkester, och en symfoniorkester, allt i ett! Här får du njuta av en blandning av klassiska stycken och modern film- och spelmusik. Konserten bjuder dessutom på ett uruppförande av The Adventurous Kid av Martin Salomonsson. Dirigeras av Göteborgs Symfonikers egna Marjolein Vermeeren.

Konserten Wind & String in Concert följs av Early & Folk in Concert ute i Götaplatsfoajén och din biljett gäller för båda konserterna.

Side by Side arrangeras av Göteborgs Symfoniker och är en viktig del av Göteborgs 400-årsjubileum. Under några härliga dagar i juni varje år samlas barn och unga från hela världen för att spela och sjunga tillsammans, sida vid sida med professionella musiker. Lägret främjar spridningen av klassisk musik samtidigt som det motverkar segregation i alla dess former och bygger broar mellan människor, kulturer och kontinenter.

Medverkande

EARLY MUSIC

FOLK MUSIC

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 4 2021-2022 Vi ses på Side by Side-lägret!

Krönika av Ron Davis Alvarez