Lisebergshallen Side by Side by El Sistema: Festivalkonsert

Evenemanget har ägt rum. Barn och ungdomar från musiklägret spelar och sjunger i Lisebergshallen sida vid sida med Symfonikerna, under ledning av dirigenterna Gustavo Dudamel, Santtu-Matias Rouvali och Cathrine Winnes.

Speltid ca: 1 t 30 min ingen paus
100 kr

Evenemanget har ägt rum

Side by Side by El Sistema är ett internationellt sommarläger där barn och unga möts för att spela och sjunga tillsammans. Festivalkonserten i Lisebergshallen samlar samtliga deltagare sida vid sida med Göteborgs Symfoniker. Under ledning av världsdirigenterna Gustavo Dudamel, Santtu-Matias Rouvali och Cathrine Winnes blir det en mäktig manifestation för symfonisk kör- och orkestermusik!

Göteborgs Symfoniker är sedan 2016 huvudarrangör för det internationella orkester- och körlägret Side by Side by El Sistema Sweden. Som ett flaggskepp för Sveriges Nationalorkesters gedigna barn- och ungdomsverksamhet tar lägret plats som en viktig mötesplats för barn och unga!

Lägret genomförs i nära samverkan med Stiftelsen El Sistema som hämtar inspiration från den unika modell för social inkludering som utvecklats sedan 1975 i Venezuela med José Antonio Abreu som grundare. Med visionen att alla barn i Sverige ska ges möjlighet till positiv utveckling genom musicerande i kör och orkester verkar stiftelsen för att sprida och utveckla El Sistema i Sverige.

Lägret stöds av Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen och vi bygger lägret tillsammans med Kulturskolorna i Göteborg. Lägret är en viktig del av Göteborgs 400-årsjubileum. Tillsammans med barn och unga från hela världen firar vi med massor av glädje och kreativitet hela vägen fram till jubileumsåret 2021 och långt därefter. Vårt mål är att när Göteborg fyller 400 år är Side by Side by El Sistema ett världsledande musikläger för barn från hela världen.

#sidebysidebyelsistema

Bokning av rullstolsplatser

Boka rullstolsplatser direkt hos Liseberg 031-40 01 00.

Medverkande
Cathrine Winnes dirigent

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret