Göteborgs Konserthus Passion med Trio Poseidon

Evenemanget har ägt rum. Allt från svensk rovdjursmusik till franska känslor och kammarmusik av högsta klass.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
225-295 kr Student 112-147 kr

Evenemanget har ägt rum

Virtuositet och passion kännetecknar den här musiken, allt från svensk rovdjursmusik till franska känslor och kammarmusik av högsta klass.

Svenske Albert Schnelzer låter rytmerna och aggressionerna flöda i Predatory Dance, ”Rovjdursdans”. Titeln föddes ur den framväxande musiken och det rovdjursaktiga, som dels attackerar men även smyger och laddar inför ett språng. Cecile Chaminade levde i en helt annan värld, på en helt annan plats, 100 år tidigare. Även hon skrev passionerad musik trots stort motstånd från omgivningen. Eller var det så att hon måste uppbåda all känsla för att stå ut och det är det som hörs i musiken?

Brahms andra pianotrio kom till under en period när han slutat turnera som konsertpianist och i stället blev mer efterfrågad som dirigent. Brahms är känd för sin stora självcensur. All hans musik rannsakades många gånger om och endast det bästa lämnades till eftervärlden. Han är också den tonsättare 20-årsfirande Trio Poseidon spelat in ett flertal gånger.

Program



Paus 25 min


Medverkande

Trio Poseidon

Sara Trobäck violin

Claes Gunnarsson cello

Per Lundberg piano

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang