Göteborgs Konserthus VÄGUS höstkonsert

Evenemanget har ägt rum. Västra Götalands Ungdomssymfoniker spelar musik av Beethoven, Ravel och Mendelssohn med tveklös lust och energi, dirigent Simon Kim Phipps.

Speltid ca: 2 t ingen paus Scen: Stora salen
150 kr Student 70 kr Barn 70 kr West Pride 75 kr

Evenemanget har ägt rum

Västra Götalands Ungdomssymfoniker behärskar konsten att spela klassiskt på ett sätt som inte lämnar någon utanför. Berömda stycken eller storslagna symfonier – i händerna på VÄGUS framförs allt med den tveklösa lust och energi som blivit deras speciella kännetecken, under ledning av Simon Kim Phipps.

Konserten börjar i skottska övärlden Hebriderna, där kompositören Mendelssohn var 1829. I ett brev hem till sin syster skrev han ”För att ni ska förstå vilket ovanligt intryck Hebriderna har gjort på mig, sänder jag med det bifogade, som dykt upp i mitt sinne under besöket här.” Det han skickade hem var de första tio takterna till det vackert dramatiska verk vi ska få uppleva denna kväll.

I Ravels Pavane för en död prinsessa vilar vi i stillsamma klanger i ett musikstycke som kompositören beskrev som en frammaning av en prinsessas långsamma dans.

När sedan Beethovens sjunde symfoni tar plats fylls konsertsalen av livfullhet och glädje. Att Beethoven var döv när han skrev musiken är helt otroligt.

Erbjudande till dig med West Pride Festivalband

Halva priset på VÄGUS höstkonsert. Använd pristyp ”West Pride” vid bokning online. Festivalbandet skall uppvisas ihop med biljetten när du kommer till konserten. Från den 24 september kan du hämta ditt armband på West Prides infocentrum

Var med i VÄGUS

Orkestern består av ett 80-tal unga musiker från hela Västra Götaland i åldrarna 13-20 år. Var med du också!

Program


Ravel Pavane för en död prinsessa 6 min


Medverkande

Västra Götalands Ungdomssymfoniker

Simon Kim Phipps dirigent

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 1 2021-2022 VÄGUS på väg igen

Äntligen dags för Västra Götalands Ungdomssymfoniker!