Vara Konserthus Symfonikerna i Vara Konserthus

Evenemanget har ägt rum. Göteborgs Symfoniker, Christian Zacharias dirigent, Julian Steckel cello

Speltid ca: 2 t inkl paus

Evenemanget har ägt rum

Här visar dirigenten Christian Zacharias sin mångsidighet med musik som sträcker sig från 1700-talet fram till 1900-talets första skälvande år – däribland Schumanns nyckfulla cellokonsert med hängivne cellisten Julian Steckel.

En tidig och en sen Haydn, drygt 30 år skiljer de båda åt, och därmed den unge mannen från den erfarne nestorn. Och man överraskas av hur lik sig själv han trots allt är: pigg, nyfiken, utforskande. Schumann däremot vände sig i stället inåt i sökandet efter det sanna uttrycket. Det är den nyckfulla cellokonserten ett exempel på i balansgången mellan fast mark och gungande broar.

Den hängivne solisten Julian Steckel har vunnit flera internationella tävlingar och har den musikaliska kapacitet som Schumanns cellokonsert ber om för ett fullödigt framförande. Som mellanspel: Anton Weberns förunderligt vackra stråksats från 1905 – en bortglömd skönhet.

ProgramPaus 25 minMedverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang