Göteborgs Konserthus Fest med Groupa och Lena Willemark

Evenemanget har ägt rum. Spektakulära svensk-norska folkmusiktrion firar 40 år tillsammans med sångerskan som är en centralgestalt inom svensk folkmusik.

Speltid ca: 1 t 30 min ingen paus Scen: Stenhammarsalen
225-295 kr Student 115-150 kr

Evenemanget har ägt rum

2021 fyller den spektakulära svensk-norska trion Groupa 40 år. Jubileumsåret firas med nya och nygamla samarbeten. I denna konsert på scen tillsammans med Lena Willemark, sångerskan som är en centralgestalt inom svensk folkmusik.

Groupa är en av genrens absoluta supergrupper och har sedan 1981 gått i bräschen för den progressiva nordiska folkmusiken. Genom sin karaktäristiska blandning av äldre melodier, fria improviserade inslag, nya kompositioner och fantasifulla instrumentationer har gruppen påverkat en hel generation av musiker.

Våren 2020 släppte ständigt nyfikna och tvåfaldigt grammisbelönade Groupa sitt tolfte album Kind of Folk Vol 3. I konserten med Lena Willemark framförs äldre låtar, nya kompositioner och jubilemsfanfarer för just denna konstellation.

Medverkande

Jonas Simonson

Mats Edén

Terje Isungset

Lena Willemark

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter