Från Podiet nr 4 2018-2019 7 frågor

Isabelle Faust gillar potatismos, tryffel och muséer

Vi tar pulsen på violinisten Isabelle Faust som spelar Schumanns fascinerande violinkonsert med Göteborgs Symfoniker under ledning av Jukka-Pekka Saraste 8-9 maj. 

Hemlig last

Jag kan inte få nog av potatismos, helst med tryffel (kommer från min barndom, fast utan tryffel på den tiden); att sova på morgonen utan väckarklocka (ren lyx!); och jag är en champagne-flicka.

Hobby 

Jag älskar att läsa, äta, fotvandra, träna, träffa vänner, laga mat, vara lat, vistas utomhus, gå på muséer – särskilt mindre sådana – och massor av andra saker.

Min oas

Mitt hem!

Favoritmusik

För svårt att välja, det finns så mycket storartad musik att älska och upptäcka!

Mitt livs överraskning

Att få se min son växa upp. Varje dag i ett barns liv är ett äventyr…

Mitt tips

Jag tror att vi alla måste göra något åt världens utveckling, jag skulle önska att folk tog mer ansvar för miljön. Massor av små vardagssaker kan bidra till ett mer medvetet beteende. Jag vill inte räkna upp allt här, men enkla saker som att släcka ljuset eller undvika engångsmuggar gör att våra barn får ett naturligt miljömedvetande. Det är hög tid att vi tar vår planet på allvar.

Äter helst

För alla läsare som är vegetarianer: jag besökte nyligen Cookies Cream i Berlin, en fantastisk och ganska hip vegetarisk restaurang. Ett verkligt nöje!