Från Podiet nr 4 2021-2022 Christoph Eschenbachs final

Christoph Eschenbach tillträdde som Göteborgs Symfonikers förste gästdirigent säsongen 2019-2020, sida vid sida med Barbara Hannigan. Tillsammans med chefdirigenten Santtu-Matias Rouvali bildade de en stark konstnärlig treklöver – tre skilda generationer och tre unika konstnärskap med en gemensam passion för musiken.

Efter en lång och framgångsrik karriär tillhör Christoph Eschenbach den lilla grupp skickliga dirigenter som med sina erfarenheter och insikter ständigt efterfrågas av de främsta orkestrarna. Han har bland annat varit chefdirigent för USA:s nationalorkester, National Symphony Orchestra i Washington, och Philadelphia Orchestra och han samarbetar regelbundet med Wien-filharmonikerna.
Under sina år som titeldirigent i Göteborg har han lämnat värdefulla bidrag till orkesterns framföranden genom framför allt verk ur den stora repertoaren. Nu lämnar Christoph Eschenbach rollen som förste gästdirigent, men samarbetet med Göteborgs Symfoniker fortsätter och han lär återkomma till Konserthuset även i framtiden.