Publicerat 5 april 2019 Dela känslan med oss

Det viktigaste är mötet med publiken, mötet med dig.

Visst är det fantastiskt vid de där tillfällena när man blir fullständigt uppslukad av musiken, ögonblicken när allting stämmer och en obeskrivlig känsla av glädje och välbefinnande infinner sig. Du har varit med om det, jag har varit med om det. Det är den känslan vi ser fram emot och vill dela med andra.

Våra tillträdande förste gästdirigenter Barbara Hannigan och Christoph Eschenbach – hjärtligt välkomna! – vittnar också om vad musiken betytt för dem och hur den påverkat deras liv, mer än de någonsin kunnat ana. Och det viktigaste för dem som passionerade och utövande konstnärer är konserterna, mötet med publiken, mötet med dig.

Det är denna kemi vi upplevt så starkt med Santtu-Matias Rouvali som tillsammans med Göteborgs Symfoniker skänkt oss den ena storartade upplevelsen efter den andra. Han går nu in på sin tredje säsong som orkesterns chefdirigent och samarbetet tycks inte ha några gränser – här förverkligas djärva idéer och visioner. Och de kan bara genomföras med musiker som är med på alla plan, liksom teamet i Konserthuset – producenter, tekniker, notbibliotekarier, foajévärdar, kommunikatörer, kockar och ännu fler funktioner… All denna yrkesskicklighet, hängivenhet och sprudlande energi har vi samlat i ett nytt spännande projekt: Point Music Festival.

Aldrig tidigare har vi genomfört ett så högklassigt, omfattande och mångfacetterat program i så koncentrerad form. Här möts musik, dans, performance och andra konstformer på helt nya och oväntade sätt. Varje år i maj med särskilt sikte på Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

Jag önskar dig varmt välkommen till säsongens alla högtidsstunder med Göteborgs Symfoniker. Det är just för dig vi gör allt detta.

Sten Cranner, VD & konstnärlig chef