Stäng
Meny
Tillgänglig till 1 oktober 2017

Nielsen: Helios med Rouvali

I grekisk mytologi är Helios körsven på solens fyrspann, ”utomordentligt skön med gyllene hår och strålande uppsyn”. 1903 befann sig Carl Nielsen i Grekland med sin skulpterande hustru Anne Marie. Han inspirerades av solens gång och komponerade konsertuvertyren Helios som en skildring av solens gång: ”Stillhet och mörker, så stiger solen under fröjdefull lovsång, vandrar sin gyllene väg och sänker sig stilla i havet.”

Santtu-Matias Rouvali, dirigent

Santtu-Matias Rouvali är chefdirigent för Göteborgs Symfoniker med start säsongen 2017-2018. Han är också chefdirigent för Tammerfors stadsorkester och förste gästdirigent hos Själlands symfoniorkester och Philharmonia Orchestra i London. Santtu-Matias Rouvali har med framgång gästdirigerat orkestrar som Los Angeles Philharmonic, Kungliga Filharmonikerna i Stockholm och Franska Radions symfoniorkester. Han är även aktiv som operadirigent och har spelat in skivor för Ondine och Orfeo. Santtu-Matias Rouvali började sin musikerkarriär som slagverkare och studerade sedan dirigering för Leif Segerstam och Jorma Panula vid Sibeliusakademin i Helsingfors som fostrat flera generationer dirigenter i den absoluta världstoppen.

Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev