Stäng
Meny
Tillgänglig till 24 juli 2020

Pianokonsert nr 20

Lägg till i kalender

Mozarts tjugonde pianokonsert som virvlar mellan skälvande drama och melankoliskt hopp!

Mozarts far besöker Wolfgang i Wien 1785 och rapporterar hem till systern: ”Konserten var makalös, orkestern förträfflig. Utöver symfonierna sjöng en sångerska från italienska teatern två arior. Sedan kom en ny, utomordentlig klaverkonsert av Wolfgang. En kopist höll på att skriva ut stämmor ännu när vi kom dit och din bror fick inte ens tid att spela igenom rondot med orkestern, eftersom han måste korrekturläsa kopiorna.”

Tjugonde pianokonserten var nästan den enda av Mozarts konserter som spelades på 1800-talet när romantiken blev på modet med starkare känslouttryck. Och än i dag fängslar denna musik med sina dramatiska klanger och sitt melodiska vemod.

Program
Mozart Pianokonsert nr 20

Medverkande
Göteborgs Symfoniker
Christian Zacharias dirigent
Christian Zacharias piano

Spelades in för GSOplay 14 november 2018

Utökat utbud på GSOplay

På grund av corona-pandemin är konserterna med Göteborgs Symfoniker stängda för allmänheten den närmsta tiden. Men i övertygelsen om musikens inneboende och enande kraft kommer ännu fler konserter att finnas på GSOplay. Här kan alla utan kostnad uppleva Göteborgs Symfoniker på nätet eller via vår app – var man än är.

Ladda ner GSOplay-appen

Den kostnadsfria GSOplay-appen ger dig förinspelade konserter i HD-kvalitet, när och var du vill. Ladda ner från App Store eller Google Play idag och upplev de magiska ögonblicken med Göteborgs Symfoniker om och om igen.

Inläggen ovan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!