Stäng
Meny
Live på GSOPlay

Virtuost med Alice Sara Ott

Lägg till i kalender
LIVESÄNDING FREDAG 23 NOVEMBER 18.00
Liszt var en musikalisk revolutionär vars verk i sin mångsidighet och undflyende karaktär vägrade att låta sig fångas och definieras.

I den andra pianokonserten gjorde han narr av preussisk militärmusik (löjeväckande pampiga marscher), kittlade borgerskapet med ohöljt sentimentala och känslosamma melodier (lika äkta som inställsamma) och bjöd cirkuspubliken på en pianostämma så virtuos att tangenterna inte ville räcka till. Alice Sara Ott är en djärv och egensinnig pianist som med bestämd blick levererar precis vad som behövs för denna musik.

Talande nog finns en del av Liszts estetiska ande också i Sjostakovitjs musik och särskilt i den femtonde symfonin som med sina citat från Rossini och Bartók driver med sig själv på fullaste allvar. Men där finns också djupt emotionella partier i dova schatteringar från enskilda stråkinstrument till kraftfullt bleckblås. En efterlängtad utmaning för Santtu-Matias Rouvali som är en stor beundrare av Sjostakovitj.

Kvällens dark horse: en driven och inspirerad uvertyr av den polska profilen Grazyna Bacewicz som under andra hälften av 1900-talet skapade en unik musikalisk värld i den modernistiska fåran.

 

Program

Bacewicz Uvertyr 6 min
Liszt Pianokonsert nr 2 22 min
Paus25 min
Sjostakovitj Symfoni nr 15 42 min

Medverkande

Göteborgs Symfoniker
Santtu-Matias Rouvali dirigent
Alice Sara Ott piano

Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev