Göteborgs Konserthus Soloafton med Andsnes

Evenemanget har ägt rum. Leif Ove Andsnes, piano

Speltid ca: 2 t 10 min inkl paus Scen: Stora salen
330-490 kr Student 165-245 kr

Evenemanget har ägt rum

Kvällen många väntat på: en världspianist i ett soloprogram i magnifika Stora salen!

Leif Ove Andsnes spelar rariteter av Dvorák och Bartók och avslutar med Schumanns Karneval där han porträtterar maskerade vänner, kolleger och figurer ur commedia dell’arte. Vackra toner i ett vackert konsertrum.

Leif Ove Andsnes säger själv om Dvoráks Poetiska stämningsbilder:

– Antonín Dvoráks musik för piano är i princip okänd utanför Tjeckien och det är för mig en gåta att denna vackra cykel spelas så sällan. Dessa 13 stycken skrevs när Dvorák stod på höjden av sin skaparförmåga, vid tiden när han komponerade mer välkända verk som åttonde symfonin, andra pianokvartetten och rekviet. Styckenas titlar är beskrivande: Resa i natten, Vårsång, Skämt, Hjältens grav, och vi möter också eldiga danser: Furiant och Backanal. När Dvorák komponerat klart styckena skrev han till en vän: ”Tyvärr är det väl få pianister som har modet att spela dem alla efter varann, men endast så kan lyssnaren uppleva bilden rätt, så som jag har tänkt mig den, eftersom jag denna gång inte är en strikt kompositör utan en poet.”   Det känns väldigt spännande att ta Dvorák på orden och jag tycker han har helt rätt. Detta är en betydande och underbar cykel, nästan en timme lång och inte enbart en samling enstaka stycken. Jag ser väldigt mycket fram emot att få dela den med er.

Leif Ove Andsnes är Artist in Residence hos Göteborgs Symfoniker säsongen 2019-2020.

Introduktion till konserten

Kostnadsfri introduktion i Stora salen en timme före konsertstart med musiker ur Symfonikerna.

Program


Paus 25 minMedverkande


Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang