Göteborgs Konserthus Disco!

Evenemanget har ägt rum. Låtar som YMCA, Gimme! Gimme! Gimme! och Yes Sir, I can Boogie med LaGaylia Frazier, Andreas Lundstedt, Linda Pritchard och Göteborgs Symfoniker!

Speltid ca: 2 t 20 min inkl paus Scen: Stora salen
365-525 kr Student 183-262 kr

Evenemanget har ägt rum

Ett pärlband av låtar från discons gyllene år – som YMCA, Gimme! Gimme! Gimme! och Yes Sir, I can Boogie. Och vilka energipaket till artister som svänger loss under den glittrande discokulan: Linda Pritchard, Andreas Lundstedt och LaGaylia Frazier backade av Göteborgs Symfoniker!

Konserten tar oss till diskotekens och dansglädjens 1970-tal. Vi kan vänta oss ett pärlband av låtar framförda av de färgsprakande artisterna, ett tight kompband och Göteborgs Symfoniker som tillsammans skapar den rätta discokänslan.

Häng kvar efter konserten! DJ:n i Götaplatsfoajén håller stämningen på topp under de glittrande discokulorna och baren är öppen till kl 01. Bonus: fri entré till Park Lane från kl 23.00 för alla som visar upp sin Disco!-biljett i deras entré.

Fototävling: Bästa disco-bilden!

Släng på dig boan, inta din bästa disco-pose och dela din festligaste bild på Instagram under kvällen.
Den snyggaste bilden med starkast discoaura vinner valfria konsertbiljetter* till alla som syns på fotot.

Så här tävlar du:

Tävlingsregler & villkor:

*gäller konserter arrangerade av Göteborgs Symfoniker AB

Lyssna

Ladda upp inför konserten med originalversionerna av discoklassikerna!

Produktionen är framtagen i samarbete mellan Hans Ek och Berwaldhallen.

Program

McCoy The Hustle

Edwards He's The Greatest Dancer

Bellotte Hot Stuff

Kersey Disco Inferno

Edwards Upside Down / Le Freak

Crewe Lady Marmalade

Dostal Yes Sir, I Can Boogie

Mitchell Jump (For My Love)

Gibb If I Can't Have You

Greenberg Funkytown / We Are Family

Paus 25 min

Moroder Moroder's Moog

Moroder I Feel Love

Andersson Gimme! Gimme! Gimme!

Denne You To Me Are Everything

Davis Never Can Say Goodbye

Fekaris I Will Survive

McKay September / It's Raining Men / I'm So Excited

Bell Celebration / Y.M.C.A / This Is It

Medverkande

Sedan 2017 är Santtu-Matias Rouvali chefdirigent för Göteborgs Symfoniker - Sveriges Nationalorkester. Han är en av vår tids mest efterfrågade dirigenter och har lett orkestern på framgångsrika turnéer till fyra nordiska huvudstäder samt till Tyskland och Österrike. Orkestern har tidigare gjort hyllade framträdanden på världens mest prestigefyllda scener, bland dem BBC Proms i London och Musikverein i Wien, och ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus. På gsoplay.se samt via appar erbjuds allt från orkesterkonserter med världsledande dirigenter och solister till kammarkonserter och fantasifulla filmproduktioner. Göteborgs Symfoniker bildades 1905 och består i dag av 109 musiker. Bland viktiga chefdirigenter under senare år finns Gustavo Dudamel och Neeme Järvi. Göteborgs Symfoniker har gjort 100-tals inspelningar som resulterat i ett flertal internationella priser. Senast Sibelius symfonier med Santtu-Matias Rouvali på Alpha Classics som hyllats i branschtidskrifter som Gramophone och Diapason.

Genom sin förmåga att göra musiken giltig i vår tid, oavsett ursprung och genre, har Hans Ek skaffat sig en alldeles särskild ställning i svenskt musikliv. Det har lett till fruktbara samarbeten med artister som Laleh, Veronica Maggio, The Metropole Orchestra, Michael Nyman, Reneé Fleming och många fler. I flera år var Hans Ek ansvarig för musiken vid Polarprisutdelningen. 2016 ledde han Norrköpings symfoniorkester på Bråvalla i Dance Music Symphony, klassiska versioner av elektronisk dansmusik och under 2016-2017 har han turnerat med konsertproduktionen Bowie in Berlin. Hans Ek har också arrangerat och dirigerat musiken till filmer som Låt den rätte komma in i regi av Tomas Alfredson, Susanne Biers Oscarbelönade Hämnden och den norska storfilmen Kon-Tiki. Med sin ensemble Modern Fantazias arbetar han konsekvent med musik som betytt mycket för honom: i projektet Trans Europe Express tog han avstamp i den legendariska synthgruppen Kraftwerk och han har också gjort tonsättarporträtt av Brian Eno och John Cage. Senast Hans Ek framträdde i Konserthuset var vid konserten A Tribute to Björk 2019.

LaGaylia Frazier är en unik artist som med sin bredd och känsla tagit svenska folket med storm. Få artister har den enorma röstkapacitet som LaGaylia Frazier kan stoltsera med. Hon har bland annat varit med i Rhapsody in Rock tillsammans med Robert Wells och två gånger medverkat i Melodifestivalen. Hon är också känd från ett flertal tv-framträdanden i olika sammanhang.

Efter att ha underhållit oss i mer än 25 år som artist både som soloartist och som klippan i Alcazar står Andreas Lundstedt kvar med en energi och glädje som smittar av sig. Han har efter sina senaste shower kallats ”Kungen av Disco” och är efterfrågad på scener över hela Europa. Han har också gjort huvudroller i musikaler som Saturday Night Fever och Legally Blonde samt varit programledare för olika tv-shower. 2018 gjorde han den egna tv-serien I Will Survive om discoeran på 70- och 80-talet – en succé som rörde en stor publik.

Linda Pritchard är en artist med många talanger. Hon har tävlat i Idol och Melodifestivalen, turnerat med Diggiloo, dansat för Magnus Uggla och körat för världsartisterna Celine Dion och Britney Spears. Linda Pritchard är också välkänd för tv-publiken efter medverkan i program som Så ska det låta, Lotta på Liseberg och Sommarkrysset.

Fredrik Olofsson koreograf

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 4 2021-2022 Musiken i mitt liv: LaGaylia Frazier

Genom musiken återförenades hon med sin far