Stäng
Meny
fre
22
apr
Kl 19.00
Flera datum

Disco!

Låtar som YMCA, Gimme! Gimme! Gimme! och Yes Sir, I can Boogie med LaGaylia Frazier, Andreas Lundstedt, Linda Pritchard och Göteborgs Symfoniker!

Disco!

Låtar som YMCA, Gimme! Gimme! Gimme! och Yes Sir, I can Boogie med LaGaylia Frazier, Andreas Lundstedt, Linda Pritchard och Göteborgs Symfoniker!

Ett pärlband av låtar från discons gyllene år – som YMCA, Gimme! Gimme! Gimme! och Yes Sir, I can Boogie. Och vilka energipaket till artister som svänger loss under den glittrande discokulan: Linda Pritchard, Andreas Lundstedt och LaGaylia Frazier backade av Göteborgs Symfoniker!

Konserten tar oss till diskotekens och dansglädjens 1970-tal. Vi kan vänta oss ett pärlband av låtar framförda av de färgsprakande artisterna, ett tight kompband och Göteborgs Symfoniker som tillsammans skapar den rätta discokänslan.

Produktionen är framtagen i samarbete mellan Hans Ek och Berwaldhallen.

Ladda upp inför konserten

Program


McCoy The Hustle


Edwards He's The Greatest Dancer


Bellotte Hot Stuff


Kersey Disco Inferno


Edwards Upside Down / Le Freak


Crewe Lady Marmalade


Dostal Yes Sir, I Can Boogie


Mitchell Jump (For My Love)


Gibb If I Can't Have You


Greenberg Funkytown / We Are Family


Paus
25 min


Moroder Moroder's Moog


Moroder I Feel Love


Andersson Gimme! Gimme! Gimme!


Denne You To Me Are Everything


Davis Never Say Goodbye


Fekaris I Will Survive


McKay September / It's Raining Men / I'm So Excited


Bell Celebration / Y.M.C.A / This Is It


Medverkande


Göteborgs Symfoniker

Sedan 2017 är Santtu-Matias Rouvali chefdirigent för Göteborgs Symfoniker - Sveriges Nationalorkester. Han är en av vår tids mest efterfrågade dirigenter och har lett orkestern på framgångsrika turnéer till fyra nordiska huvudstäder samt till Tyskland och Österrike. Orkestern har tidigare gjort hyllade framträdanden på världens mest prestigefyllda scener, bland dem BBC Proms i London och Musikverein i Wien, och ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus. På gsoplay.se samt via appar erbjuds allt från orkesterkonserter med världsledande dirigenter och solister till kammarkonserter och fantasifulla filmproduktioner. Göteborgs Symfoniker bildades 1905 och består i dag av 109 musiker. Bland viktiga chefdirigenter under senare år finns Gustavo Dudamel och Neeme Järvi. Göteborgs Symfoniker har gjort 100-tals inspelningar som resulterat i ett flertal internationella priser. Senast Sibelius symfonier med Santtu-Matias Rouvali på Alpha Classics som hyllats i branschtidskrifter som Gramophone och Diapason.


Hans Ek Dirigent


LaGaylia Frazier


Andreas Lundstedt


Linda Pritchard


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!