Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: WAGNERS KÄRLEKSFÖRKLARING

Evenemanget har ägt rum. Abonnemangskonserten är inställd. Köpta biljetter betalas tillbaka och abonnenter kompenseras.

Speltid ca: 2 t 10 min inkl paus Scen: Stora salen

Evenemanget har ägt rum

Abonnemangskonserten är tyvärr inställd. Vi återkommer så snart vi kan till er som är berörda med detaljinformation om vad som gäller kring till exempel kompensation. Generellt gäller att vi återköper alla biljetter till Göteborgs Symfonikers egna arrangemang, enskilda såväl som inom abonnemang.

Återbetalning sker automatiskt så snart vi vet hur höstsäsongen påverkas, dock senast 15 januari 2021. Mer info om hur återbetalningen går till och beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

Det är högt tryck på biljettkontoret och vi hoppas att ni kan ha överseende med att det kan ta extra lång tid att få svar. Vid frågor, kontakta biljettkontoret: biljett@gso.se, 031-7265300.

Biljettsläpp

Den 7 november kl 11.00 släpps ett antal anpassade konserter till försäljning. Du som är abonnent har online-förtur till biljetterna med start den 6 november kl 11.00 via din webbprofil. Eftersom publikantalet är så starkt begränsat har vi tyvärr inte möjlighet att erbjuda de platser som sedan tidigare bokats i respektive abonnemang.

Varmt välkommen att också ta del av konsertutbudet på GSOplay, när och var du vill.

——————————–

Få kan leva ut de enorma känslosvallen i Isoldes kärleksdöd som Nina Stemme, en skrämmande skildring där endast döden kan ge kärleken sitt fulla utlopp.

Betydligt mer idyllisk är Wesendonck-sångerna, ett kärleksbevis på Wagners utomäktenskapliga affär. Och kärleken finner vi också bland många andra känslor i Elgars Enigmavariationer.

Program

Sørensen Evening Land 13 min

Wagner Förspel och kärleksdöd ur Tristan och Isolde 17 min

Paus 25 min


Elgar Enigmavariationerna 29 min

Medverkande


Thomas Søndergård dirigent

Nina Stemme sopran

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 2 2020-2021 Artist in Residence: Nina Stemme

Artist in Residence hos Göteborgs Symfoniker säsongen 2020-2021 är Nina Stemme, en av vår tids ledande internationella sångare med många krävande rolltolkningar på Operahus över hela världen på sitt CV.

Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter