Göteborgs Konserthus Nina Stemme sjunger Wagner

Evenemanget har ägt rum. Brännande längtan med Göteborgs Symfoniker, Ryan Bancroft dirigent och Nina Stemme sopran.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
370-530 kr Student 185-265 kr

Evenemanget har ägt rum

Nina Stemme är en av Sveriges internationellt mest hyllade dramatiska sopraner och Wagner är något av hennes specialitet. Vi får uppleva henne i Wesendonck-sångerna som Wagner komponerade samtidigt som Tristan och Isolde. Musik med brännande längtan, himmelsk skönhet och lidelsefullt begär. Att Alexander von Zemlinsky tog starka intryck av Wagners musik hör vi i sagomusiken Sjöjungfrun.

Zemlinsky fascinerades av H C Andersens berättelser. Vi hör hans fantasifulla gestaltning av sagan om sjöjungfrun som räddar livet på en prins när hans skepp förliser. I musiken kan vi förnimma både de stormiga känslorna och det skummande havets väldiga vågor.

Konserten inleds med musik av den uppmärksammade brittiska men i New York verksamma tonsättaren Hannah Kendall. Orkestern leds av Ryan Bancroft som från säsongen 2023-2024 är ny chefdirigent för Kungliga Filharmonikerna.

Dirigenten Ryan Bancroft lutar sig över ett notblad med pennan i hand, det går ljusstrålar från notbladet.

Provlyssna

Lär känna de klassiska verken.

Introduktion till konserten

Landa i Stora salen en timme innan konserten börjar och lär dig mer om musiken du strax ska uppleva! Du får berättelserna bakom musiken, kunskap om kompositörerna och egna reflektioner om de klassiska verken. Introduktionen pågår i ca 30 minuter, det är kostnadsfritt och fri placering i salen. Varmt välkommen!

Konserten framförs med översättning på textmaskin. Svensk text Sven Lenninger. 

ProgramPaus 25 min


Medverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i bloggen

7 september 2022 Musiken ger oss möjlighet att mötas, förstå och minnas.

Sten Cranner, Vd och konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker: I den stunden stod det så klart att musiken är ett gemensamt språk. Ett språk som låter oss uppleva all världens sinnesstämningar utan filter.

Läs mer i konsertmagasinet

Nr 2 2020-2021 Artist in Residence 2020-2021: Nina Stemme

Artist in Residence hos Göteborgs Symfoniker säsongen 2020-2021 är Nina Stemme, en av vår tids ledande internationella sångare med många krävande rolltolkningar på Operahus över hela världen på sitt CV.

Nr 4 2016-2017 Tonsättarporträtt Wagner

Han började spela piano och fiol som 12-åring, blev Beethoven-fantast som 15-åring och fick sin första symfoni spelad spelad som 19-åring och skrev också då sin första opera. Från 20 kunde han kallas yrkesmusiker.

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang