Göteborgs Konserthus Molværs kosmiska jazzlandskap

Evenemanget har ägt rum. Samplade ljud, akustiska och elektriska instrument i en brinnande mix! Konserten är flyttad från 31 januari, köpt biljett gäller.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
325-405 kr Student 162-202 kr

Evenemanget har ägt rum

Konsertens datum har flyttats på grund av pandemin, köpt biljett gäller. Du som köpt biljett till det tidigare utannonserade datumet kommer att kontaktas av biljettkontoret, här hittar du mer information.

Samplade ljud, akustiska och elektriska instrument. En brinnande mix av hip hop, rock, pop, house, jazz och ambient. Nils Petter Molvær är den norske trumpetaren som alltid reser mot nya mål.

Med rötter hos både Miles Davis och Jon Hassel är trumpeten inte bara hans instrument, den är lika gärna en pensel, en styrspak som manar fram ständigt skiftande tonlandskap och ljudvärldar. Här finns milsvida isvidder och brinnande öknar, ensamma gestalter och larmande städer, mjuka vågor och piskande vindar.

Här anas också svaga ekon efter Arild Andersen, Terje Rypdal och Jan Garbarek, den norska 70-talsjazzens giganter som lät naturens kraft tränga in och färga tonerna. Men framför allt är Nils Petter Molvær sig själv, en kompromisslös visionär på upptäcktsresa utan slut.

Medverkande

Nils Petter Molvær

Nils Petter Molvær

Johan Lindström

Jo Berger Myhre

Erland Dahlen

Sven Persson

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 3 2021-2022 Jazz: Nils Petter Molvaer

Kosmisk jazz från den norske trumpetprofilen

Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter