Göteborgs Konserthus Lindberg & Pöntinen lämnar ingen oberörd

Evenemanget har ägt rum. Tjajkovskijs älskade nötknäpparsvit, Black Hawk Eagle, den sensuella Carmensviten och ännu mer oemotståndlig kammarmusik.

Speltid ca: 1 t 15 min ingen paus Scen: Stenhammarsalen
280 kr Student 140 kr

Evenemanget har ägt rum

På grund av rådande restriktioner kan vi tyvärr bara välkomna en mycket begränsad publik till konserterna i september. Det innebär att samtliga abonnemangsplatser till denna konsert återlöses och pengarna återbetalas. Vi beklagar att det här drabbar er och vi gör allt vi kan för att så snabbt som möjligt komma tillbaka till ett normalläge där ni självklart har era bokade stolar och kan se fram emot en trygg upplevelse tillsammans i Konserthuset.

Trombonisten Christian Lindberg och pianisten Roland Pöntinen bjuder på Tjajkovskijs älskade, romantiska nötknäpparsvit, Bizets sensuella Carmensvit, musik av Lindberg och Pöntinen själva samt uvertyren till Wilhelm Tell.

Lindbergs musik Black Hawk Eagle är en orkestersvit omarrangerad för piano. Som komponist säger Christian Lindberg att han inte komponerar i någon särskild stil, han bara skriver ner musiken han hör inom sig, ”att säga något annat vore pretentiöst nonsens”.

Även om Carmen var Georges Bizets mest framgångsrika verk kom inte succén direkt, tvärtom. 1800-talets Frankrike var inte redo för en så sensuell opera. Kritikerna skrev att Carmen var skamlös och kvinnorna i cigarrfabriken som utspydda ur själva helvetet. Men sensualismen är det som gör musiken så populär i dag.

Roland Pöntinen spelar på flygel.

Program


Medverkande

Christian Lindberg trombon

Roland Pöntinen piano

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 1 2021-2022 40-årsjubileum: Christian Lindberg & Roland Pöntinen

Musikerna som spelar tillsammans som få

Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter