Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: Stenhammar 150 år – serenaden

Evenemanget har ägt rum. Abonnemangskonserten är inställd. Köpta biljetter betalas tillbaka och abonnenter kompenseras

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
340-500 kr Student 170-250 kr

Evenemanget har ägt rum

Abonnemangskonserten är tyvärr inställd. Vi återkommer så snart vi kan till er som är berörda med detaljinformation om vad som gäller kring till exempel kompensation. Generellt gäller att vi återköper alla biljetter till Göteborgs Symfonikers egna arrangemang, enskilda såväl som inom abonnemang.

Återbetalning sker automatiskt så snart vi vet hur vårsäsongen påverkas, dock senast 1 juni. Mer info om hur återbetalningen går till och beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

Det är högt tryck på biljettkontoret och vi hoppas att ni kan ha överseende med att det kan ta extra lång tid att få svar. Vid frågor, kontakta biljettkontoret: biljett@gso.se, 031-7265300.

Nästa biljettsläpp planeras till 27 februari kl.11.00 och gäller konserterna i perioden 28 mars-6 juni. Du som är abonnent har online-förtur till biljetterna via din webbprofil med start den 26 februari kl. 11.00.

Varmt välkommen att också ta del av konsertutbudet på GSOplay, när och var du vill.

———————-

Inte alla känner till att Stravinsky under en period turnerade som pianist för att tjäna brödfödan.

Konserten för piano och blåsare från 1923 var ett av hans paradnummer, en skön skapelse i neoklassisk stil. Tio år tidigare skrev Stenhammar sin fabulösa Serenad, ett lyriskt mästerverk av helt annat slag. Här framfört av Kungliga filharmonikerna under ledning av Tobias Ringborg. Vid pianot: Alexander Toradze och Siwon Kim.

Program

Schnittke Konsert för fyrhändigt piano och kammarorkester 15 min

Stravinsky Konsert för piano och blåsare 20 min

Paus 25 min

Andrée Andante quasi recitativo

Stenhammar Serenad 33 min

Medverkande

Kungliga Filharmonikerna bildades 1902 och har sedan 1926 haft sitt hem i Konserthuset Stockholm. Orkestern arbetar aktivt med att förnya och bredda den traditionella symfoniska repertoaren, till exempel genom de världen över uppmärksammade och hyllade tonsättarfestivalerna, regelbundna uruppföranden av nyskriven musik samt nydanande arbeten med spelmusikkonserter. Orkestern medverkar även årligen vid högtidliga Nobelprisutdelningen. På den egna filmkanalen KonserthusetPlay kan man världen över, utan kostnad, se och höra Kungliga Filharmonikerna i en mängd konserter. Finländaren Sakari Oramo är sedan 2008 Kungliga Filharmonikernas chefdirigent och konstnärlige rådgivare. Oramos företrädare var amerikanen Alan Gilbert 2000-08, som numera är Kungliga Filharmonikernas hedersdirigent. Med turnéer har orkestern tillsammans med Sakari Oramo befäst sin ställning på den internationella arenan. Under de senaste åren har orkestern framträtt i bland annat Schweiz, Österrike, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien. Man har givit konserter i klassiska arenor som Musikverein i Wien och Concertgebouw i Amsterdam, och den tyska tidningen Die Welt har utnämnt Kungliga Filharmonikerna till "en av världens bästa orkestrar". Orkestern har även fått stor internationell uppmärksamhet för en rad skivinspelningar tillsammans med Sakari Oramo, som Carl Nielsen-cykeln - cd:n med Symfoni nr 1 och 3 tilldelades BBC Music Magazine Award - och Sirens med musik av Anders Hillborg som blev Grammisvinnare 2016. 2017 släpptes cd:n Distant Light (Decca), med Kungliga Filharmonikerna, Sakari Oramo och stjärnsopranen Renée Fleming. Fleming var därefter med Kungliga Filharmonikerna på sensommarturnén 2017 i Europa. Våren 2018 turnerade Kungliga Filharmonikerna i Spanien och Italien och i september 2018 gick resan till Japan och tre konserter i Suntory Hall i Tokyo. I vår väntar en turné i Schweiz.

Tobias Ringborg dirigent

Alexander Toradze piano

Siwon Kim piano

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret