Göteborgs Konserthus Visor till de saknade

Evenemanget har ägt rum. En stunds vila i allhelgonatid till toner som ger oss tid att tänka på dem vi saknar. Norske organisten Iver Kleive lämnar ingen oberörd med sin melodiska mix av folkvisa, jazz och koraler.

Speltid ca: 1 t ingen paus Scen: Stora salen
340-500 kr Student 170-250 kr Unga tom 29 år 170-250 kr

Evenemanget har ägt rum

Kliv in i värmen i Konserthuset och låt orgelmusik skänka hopp i allhelgonatid. En stunds vila till toner som ger oss tid att tänka på dem vi saknar. Norske organisten Iver Kleive lämnar ingen oberörd med sin melodiska mix av folkvisa, jazz och koraler.

Exempel på älskade stycken och visor som fått ny dräkt i Iver Kleives händer är Bliv kvar hos mig, Blott en dag, Air och Gabriels Oboe. Organisten och tonsättaren från Skien i Norge rör sig ledigt mellan genrer som visa, jazz, blues och klassiskt. Hans album Blå Koral belönades med Spellemannpriset 1991.

Iver Kleive har samarbetat med en rad folk- och rockmusiker som arrangör och studiomusiker och 2008 var han orgelsolist på Nobels fredspriskonsert. Det är en rik musikskatt han tar med till Göteborg. Ta med dig en vän och lyssna tillsammans!

Provlyssna

Lär känna organisten Iver Kleive.

Över 9000 orgelpipor

Orgeln kallas ”instrumentens drottning” och det av en god anledning: inget annat akustiskt instrument är så variationsrikt i klang och dynamik, från den allra svagaste, ensamma ton till massiva ackord som får det att vibrera i golv och väggar. Häng med in i det fascinerande instrumentet tillsammans med Hans Davidsson!

Program

Reger Liebster Jesu, wir sind hier 3 min

J S Bach Schmücke dich, o liebe Seele 7 min

J S Bach Fantasi i G-dur 9 min

Sløgedal Variasjoner over den norske folketone "Å hvor salig det skal blive" 7 min

Guilmant Marche funèbre et Chant séraphique 12 min

Kleive Et minne 3 min


Kleive Interlude över "Påskemorgen slukker sorgen" 4 min

Kleive Toccata över "Store Gud vi lover deg" 5 min

Lördag 4 november 2023: Evenemanget slutar ca kl 13.30

Medverkande


Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i bloggen

31 oktober 2023 Ta musiken till din hjälp

I alla kulturupplevelser får vi en möjlighet att inte bara höra på, utan känna med, andra människor. Genom musiken kan vi, ordlöst, möta andra världar och få syn på vår samtid.

Holst Planeterna
24 maj 18.00

Ett färgsprakande musikaliskt äventyr med Göteborgs Symfoniker, Santtu-Matias Rouvali dirigent och Leonidas Kavakos violin.

Köp biljetter
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter