Göteborgs Konserthus Visor till de saknade

En stunds vila i allhelgonatid till lunchtoner som ger oss tid att tänka på dem vi saknar. Norske organisten Iver Kleive lämnar ingen oberörd med sin melodiska mix av folkvisa, jazz och koraler.

Speltid ca: 1 t inkl paus Scen: Stora salen
340-500 kr Student 170-250 kr Ungdom tom 29 år 170-250 kr

Kliv in i värmen i Konserthuset och låt orgelmusik skänka hopp i allhelgonatid. En stunds vila till lunchtoner som ger oss tid att tänka på dem vi saknar. Norske organisten Iver Kleive lämnar ingen oberörd med sin melodiska mix av folkvisa, jazz och koraler.

Exempel på älskade stycken och visor som fått ny dräkt i Iver Kleives händer är Bliv kvar hos mig, Blott en dag, Air och Gabriels Oboe. Organisten och tonsättaren från Skien i Norge rör sig ledigt mellan genrer som visa, jazz, blues och klassiskt. Hans album Blå Koral belönades med Spellemannpriset 1991.

Iver Kleive har samarbetat med en rad folk- och rockmusiker som arrangör och studiomusiker och 2008 var han orgelsolist på Nobels fredspriskonsert. Det är en rik musikskatt han tar med till Göteborg. Ta med dig en vän och lyssna tillsammans!

Provlyssna

Lär känna organisten Iver Kleive.

 

Lördag 4 november 2023: Evenemanget slutar ca kl 13.30

Medverkande

Iver Kleive orgel

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Försoningens toner
23 sep 12.30

Låt tonerna från den mäktiga konserthusorgeln bli ditt sällskap på en inre resa. Amerikanska organisten Kimberly Marshall är vår guide i en meditativ lunchkonsert i försoningens tecken. Ett själsligt nyår till musik.

Läs mer
Kontrabasisten Jenny Rydeberg spelar på sitt instrument i ett rött sammetsrum

Ge ditt liv konsertmagi!

Ett abonnemang i Göteborgs Konserthus ger dig oförglömliga upplevelser och rabatterat biljettpris. Dessutom många andra att dela upplevelserna med.

Abonnemang 2023-2024