Göteborgs Konserthus Side by Side 2023: Choirs in Concert

2023 firar jubileumslägret Side by Side 10 år! Här bjuds det på musik framförd av lägrets över 300 korister, sida vid sida med musiker från Göteborgs Symfoniker.

Speltid ca: 1 t Scen: Stora salen
60 kr

2023 firar jubileumslägret Side by Side 10 år! Choirs in Concert är musiklägrets höjdpunkt för körälskare. Här bjuds det på musik framförd av lägrets över 300 korister, sida vid sida med musiker från Göteborgs Symfoniker.

Side by Side är ett internationellt musikläger anordnat av Göteborgs Symfoniker, för barn och ungdomar i åldrarna 6-23 år. Genom musiken bygger vi broar mellan människor, kulturer och kontinenter! Lägret pågår den 17-21 juni 2023.

Program

Pachelbel / Maroon 5 Canon/Memories 3 min

Beethoven Sacris solemnis 4 min

Trad. Land of the Silver Birch

Olsson Östbjörka gånglåt

Trad. Den blomstertid, efter Pers Hans Olsson

Pourkarim Laleh in Concert

Onsdag 21 juni 2023: Evenemanget slutar ca kl 13.30

Medverkande

Musiker ur Göteborgs Symfoniker

Birgitta Mannerström-Molin är kördirigent och sångpedagog. Hon undervisar även på Högskolan för scen och musik i Göteborg och är engagerad som kurshållare och kördirigent på riksnivå. Hon har också varit med i uppbyggnaden av El Sistema i Sverige och är dirigent och konstnärlig rådgivare för Side by Side by El Sistema som genomförs varje år av Göteborgs Symfoniker. 2016 blev Birgitta Mannerström-Molin utsedd till årets barn- och ungdomskörledare i Sverige. Hon är också lärare vid Hvitfeldtska musikgymnasiet samt projektledare för unga vid Sveriges Kyrkosångsförbund.

Deltagare från musiklägret Side by Side solist

Ida Rosén Hamrå dirigent

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 4 2022-2023 Side by Side 10 år!

Rekordstort intresse för deltagande i världens största musikläger.

Nr 4 2021-2022 Vi ses på Side by Side-lägret!

Krönika av Ron Davis Alvarez

Side by Side 2023: Beginners in Concert
18 jun 11.30

Välkommen till en mysig lunchkonsert på Världskulturmuseet med de allra yngsta deltagarna från musiklägret Side by Side by El Sistema. Fri entré.

Läs mer
Side by Side 2023: Wind & String in Concert
20 jun 19.30

Det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema avslutar sin jubileumstisdag med en pampig konsert med extra allt. Det blir stråkorkester, blåsorkester och symfoniorkester – samtidigt!

Köp biljetter
Side by Side 2023: Open Choir in Concert
21 jun 14.30

Fartfyllt, lättsamt och dansant! Det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema bjuder på en härlig stund tillsammans med barnen och ungdomarna från Open Choir.

Köp biljetter
Side by Side 2023: Early & Folk in Concert
21 jun 16.00

Det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema bjuder på en spännande musikalisk resa genom tid och rum. Folk- och världsmusik blandas med toner från renässansen och medeltiden.

Köp biljetter