Göteborgs Konserthus Sportlovsorkesterns finalkonsert

Evenemanget har ägt rum. Unga orkestermusiker firar av sin finalkonsert - detta år med Pirates of the Caribbean, Bach, Captain Marvel, Sjostakovitj och Carmen på programmet. Dirigenter: Marjolein Vermeeren och Ron Davis Alvarez.

Speltid ca: 1 t ingen paus Scen: Stora salen
75 kr

Evenemanget har ägt rum

I februari varje år samlas unga musiker i åldrarna 10-19 år i Göteborgs Konserthus och bildar den populära Sportlovsorkestern. Kom och lyssna och dela den magiska känslan i klassisk musik med unga – detta år med Pirates of the Caribbean, Bach, Captain Marvel, Sjostakovitj och Carmen på programmet.

Dirigenter och konstnärliga ledare för Sportlovsorkestern är Marjolein Vermeeren, dirigent och flöjtist i Göteborgs Symfoniker, och Ron Davis Alvarez, Göteborgsbaserad prisbelönt pedagog och dirigent med uppdrag över hela världen och bekant som konstnärlig ledare för musiklägret Side by Side.

Vara med i Sportlovsorkestern

I februari varje år samlas unga musiker i åldrarna 10-19 år för att bilda en Sportlovsorkester tillsammans i Göteborgs Konserthus. Var med du också!

Under repetitionerna coachas du av musiker ur Symfonikerna, får lära känna den klassiska symfoniska repertoaren och utveckla dina färdigheter i samspel. En garanterad energiinjektion där du lär känna ännu fler människor som älskar musik.

Program

Bizet Toreadormarsch ur Carmen 3 min

Sjostakovitj Vals nr 2 ur Svit för varietéorkester (arr Brown) 3 min

J S Bach Sheep May Safely Graze (arr Caillier) 5 min

Badelt ur Pirates of the Caribbean (arr Ricketts) 5 min

Svendsen Allt under himmelens fäste 4 min

Toprak Captain Marvel (arr Tvete Vik) 3 min

Tisdag 13 februari 2024: Evenemanget slutar ca kl 19.00

Medverkande


Sportlovsorkestern orkester

Marjolein Vermeeren dirigent

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i bloggen

28 november 2023 Göteborg har fått sitt eget sound

Musik för ett barn kan vara den transformerande effekten, katalysatorn för att drömma. Men också motivationen att bygga vackra minnen.

Läs mer i konsertmagasinet

Nr 2 2023-2024 Orkestern från två håll

Krönika av Marjolein Vermeeren, flöjtist i Göteborgs Symfoniker