Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: Bruckner med Vägus

Evenemanget har ägt rum. Konserten är tyvärr inställd.

Speltid ca: 2 t ingen paus Scen: Stora salen
100 kr Student 60 kr Pensionär 60 kr

Evenemanget har ägt rum

Konserten är tyvärr inställd.

Mer info om hur återbetalningen går till och beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

Det är högt tryck på biljettkontoret och vi hoppas att ni kan ha överseende med att det kan ta extra lång tid att få svar. Vid frågor, kontakta biljettkontoret: biljett@gso.se, 031-7265300.

Varmt välkommen att också ta del av konsertutbudet på GSOplay, när och var du vill.

——————————–

Västra Götalands Ungdomssymfoniker spelar Bruckners fjärde symfoni, ”Den romantiska”, som i sin storslagenhet kan övertyga till och med den mest skeptiske: det är bara att sjunka in i det härliga flödet och ge sig hän. Men först en oemotståndlig fanfar!

Amerikansk-svenske Daniel Nelson (f 1965) har spelats tidigare av Göteborgs Symfoniker – det febrila orkesterstycket Steampunk Blizzard väckte uppmärksamhet både i Göteborg och på turné i Stockholm, Salzburg och Berlin. Här är ”Hjärtats fanfar” som på drygt tre minuter sprudlar av rytmer och fängslande motiv i Leonard Bernsteins efterföljd.

Sugen på mäktig musik? Då är det få som slår österrikaren Anton Bruckner (1824-1896) – musik som svävar ut i evigheten utan gränser och slut. Fjärde symfonin kallas ”Den romantiska” men det handlar mer om känslor i allmänhet än kärlek mellan två. Han var ett barn av sin tid. Och hur älskade han inte att använda orkestern för de mildaste passager, de väldigaste kulminationer och de längsta melodier. Våga kliva på tåget som på en timme för dig mellan alla musikaliska stämningar man kan tänka sig.

Berömda stycken eller storslagna symfonier – i händerna på Vägus framförs alltid med den omisskännliga lust och energi som blivit deras speciella kännetecken. Och symfoniorkestern förnyas ständigt, bara dirigenten Simon Phipps har varit med sedan starten 2000. Musikerna är mellan 14 och 20 år, och för många blir Vägus ett minne för livet. Var med och spela du också!

Varje vår- och hösttermin samlas orkestern under ett par helger för intensiva repetitioner. Dagarna fylls av spelglädje och gemenskap tillsammans med instruktörer från Göteborgs Symfoniker och GöteborgsOperan. Varje termin åker Vägus på turné och ger konserter för både vuxna och barn.

Program


Ravel Tzigane 9 min


Medverkande

Västra Götalands Ungdomssymfoniker

Simon Phipps dirigent

Victoria Stjerna violin 1

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret