Göteborgs Konserthus VÄGUS: Bartók Konsert för orkester & Fors Majeure

Evenemanget har ägt rum. Oemotståndligt med Västra Götalands Ungdomssymfoniker under ledning av Kim Phipps.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
160 kr Barn upp till 12 år 80 kr

Evenemanget har ägt rum

Hör Västra Götalands Ungdomssymfoniker framföra det som blev ungraren Béla Bartóks livsverk, fullt av vackra strofer och minnen från hemlandets folkmusik. Dessutom hör vi den sceniska konserten Fors Majeure om vatten i alla dess former. Dirigerar gör Kim Phipps och för regin står Charlotta Sairio.

fem unga musiker som spelar sina instrument framför ett blått tyg som fladdrar i vinden

Fors Majeure bjuder in till en musikalisk resa genom vattnets underbara värld. Vatten i olika former har inspirerat kompositörer och klassiska verk i alla tider – som Felix Mendelsohns ouvertyr Hebriderna, där Atlantens vågor piskar mot vassa klippor. I Smetanas tondiktning Moldau och Strauss vals An der schönen blauen Donau kastar sig floden utmed sluttningarna. För att inte tala om Alfvéns vackra, strilande Sommarregn och Whitacers tropiska skyfall.
Allt detta får vi smakprov på när Vägus unga musiker guidar med sedvanlig blandning av fakta, fantasi och humor.

Vara med i VÄGUS

Berömda stycken eller storslagna symfonier – i händerna på VÄGUS framförs allt med den omisskännliga lust och energi som blivit deras speciella kännetecken. Orkestern består av ett 80-tal unga musiker från hela Västra Götaland i åldrarna 13-20 år, och för många blir VÄGUS ett minne för livet. Sugen på att vara med? Läs mer om hur du kan bli en del av orkestern.

Program


Paus 25 min


Måndag 29 januari 2024: Evenemanget slutar ca kl 21.30

Medverkande

Västra Götalands Ungdomssymfoniker


Charlotta Sairio regissör

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i bloggen

28 november 2023 Göteborg har fått sitt eget sound

Musik för ett barn kan vara den transformerande effekten, katalysatorn för att drömma. Men också motivationen att bygga vackra minnen.

Holst Planeterna
25 maj 15.00

Ett färgsprakande musikaliskt äventyr med Göteborgs Symfoniker, Santtu-Matias Rouvali dirigent och Leonidas Kavakos violin.

Utsålt!
Utsålt!
Side by Side 2024: Closing Concert
19 jun 18.00

Avslutande festkonsert i Göteborgs Konserthus med Göteborgs Symfoniker, Göteborgs Symfonikers Vokalensemble och orkestrar och körer från avancerad nivå på Side by Side. Upplev klassiska mästerverk av Grieg, Dvořák och Rachmaninoff framförda av dagens och framtidens stjärnor!

Köp biljetter