Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: På begäran: Vikingur Ólafsson

Evenemanget har ägt rum. Denna konsert är tyvärr inställd. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka och abonnenter att kompenseras så snart vi vet hur många konserter inom respektive abonnemang som påverkas.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
190-260 kr Student 95-130 kr

Evenemanget har ägt rum

Denna konsert är tyvärr inställd. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka och abonnenter att kompenseras så snart vi vet hur många konserter inom respektive abonnemang som påverkas. Den omfattande hanteringen kan ta tid, men alla biljettköpare kommer att kontaktas via mail. Tack på förhand för förståelse och tålamod. Vid frågor, kontakta vårt biljettkontor: biljett@gso.se, 031-7265300.

Mer info om beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.
En av klaverlitteraturens största tonsättare Debussy ingår i denna konsert, men också musik som skrevs innan det moderna pianot fanns.

Att tolka barocktonsättaren Rameau sida vid sida med de två hundra år yngre Debussy och Boulanger är en utmaning som vi ser fram emot att höra med särskild glädje eftersom det är Vikingur Ólafsson som utför den. Hans tolkningar av Bach som kom ut på Deutsche Grammophon 2018 fick recensenter att jämföra honom med Glenn Gould. Även musiken från denna konsert ingår i en planerad inspelning för Deutsche Grammophon som kommer att heta Pour le Piano.

Med Mussorgskijs Tavlor på en Utställning, kommer den här konserten att visa den världsberömde pianistens hela register från pianissimo till vulkanutbrott.

ProgramPaus 25 minMedverkande


Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter