Götaplatsfoajén Workshop: Sjung med!

Välkommen att vara med på en öppen workshop för alla sångsugna i samband med konserthusorgelns gnistrande ettårsdag! Vi samlas i Götaplatsfoajén och sjunger några underbara och kända sånger tillsammans.

Speltid ca: 45 min inkl paus
Fri entré

Drottningen av Konserthuset, den magnifika konserthusorgeln, fyller ett år! Under en gnistrande heldag söndag 23 oktober firas ettårsdagen i fem unika konserter tillsammans med västsvenska körer och våra främsta organister.

I samband med detta är du varmt välkommen att vara med på en öppen sångworkshop i vackra Götaplatsfoajén ledd av Gary Graden, kantor och körledare, till pianoackompanjemang av organisten Johannes Landgren. Workshopen passar såväl dig som sjunger i hemlighet i duschen som du som är körvan. Med stor röst och hela kroppen får vi konserthusets tak att lyfta!

Vi sjunger en folksång, en älskad ballad, en psalm till elegant barock-ackompanjemang och en Bachkoral – melodier och texter som alla kan och vill sjunga, med hela hjärtats lust. Och så hoppas vi att alla klämmer i från tårna i allsången tillsammans med körerna i samband med konserterna kl 17.00 och kl 19.00!

Medverkande

Gary Graden dirigent

Johannes Landgren piano

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Sjung orgelns lov, Göteborgs Nya Flickkör!
23 okt 11.00

Fira den magnifika konserthusorgelns gnistrande ettårsdag tillsammans med Göteborgs Nya Flickkör och Magnus Kjellson organist! På programmet står musik av bland annat Vivaldi, Britten, Fauré, Pärt och Delibes.

Köp biljetter
Sjung orgelns lov, Bergaton!
23 okt 13.00

Fira den magnifika konserthusorgelns gnistrande ettårsdag tillsammans med kammarkören Bergaton från Falköping och Samuel Eriksson organist! Det bjuds på musik av bland annat Rathbone och Olsson.

Köp biljetter
Sjung orgelns lov, Cantastoria!
23 okt 15.00

Fira den magnifika konserthusorgelns gnistrande ettårsdag tillsammans med kören Cantastoria från Ljungskile, organisterna Kersten Cottyn, samt Lars Jansson piano! På programmet står musik av bland andra Duruflé och Parry.

Köp biljetter
Sjung orgelns lov, Vox Luna!
23 okt 17.00

Familjer - fira den magnifika konserthusorgelns gnistrande ettårsdag tillsammans med kören Vox Luna från Lidköping och en barnkör! På programmet står bland annat sånger från Georg Riedels låtskatt och allsång.

Köp biljetter
Sjung orgelns lov, Göteborgs Symfoniska Kör!
23 okt 19.00

Fira den magnifika konserthusorgelns gnistrande ettårsdag tillsammans med Göteborgs Symfoniska Kör, Göteborgs Symfonikers Vokalensemble och organisten Johannes Landgren! På programmet står allsång och musik av bland annat Brahms, Fauré och Alfvén.

Köp biljetter