Stäng
Meny

Ny skiva med Avishai Cohen & Symfonikerna

Nu är den här – den nya skivan med Avishai Cohen och Göteborgs Symfoniker som spelades in i anslutning till en bejublad konsert i januari 2020.

Albumet har fått sin titel Two Roses efter en låt från skivan, men det är också en metafor för strävan att förena jazzen med den symfoniska världen. För Avishai Cohen var det en ny och givande erfarenhet.

Jazzbasisten Avishai Cohen på scenen i blått ljus tillsammans med Symfonikerna, han ser nöjd ut.

– Att spela in med en orkester är ett äventyr i sig. Inte alls som att göra en jazzinspelning. Det finns en slags tyngd som man måste vänja sig vid och man måste förstå hur de andas. Det är som en häst, på samma gång vacker, kraftfull och känslig. När man lyssnar på den här skivan känns det som att omfamna en resa som leder till min värld, på ett djupare och tätare sätt, säger han.

Two Roses innehåller låtar från Avishai Cohens hela karriär med influenser från Afrika och Karibien, den israeliska folkmusiken, den judiska traditionen från Östeuropa samt jemenitiska och arabiska tongångar. Basisten och sångaren Avishai Cohen har med sig sina triomedlemmar Elchin Shirinov, piano, och Mark Guiliana, trummor.

Göteborgs Symfoniker spelar under ledning av Alexander Hanson. Albumet släpptes som cd och dubbel-LP av det franska skivbolaget Naïve den 16 april 2021.

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!