Stäng
Meny

Chef Unga & Samhällsengagemang

Göteborgs Symfoniker är Sveriges Nationalorkester och Västra Götalandsregionens ledande musikinstitution. Från basen i den unika byggnaden Göteborgs Konserthus drivs verksamheten av kärleken till musiken och ambitionen att ge publiken konstupplevelser i världsklass – oavsett om det sker i Göteborgs Konserthus, under orkesterns internationella turnéer och regionala gästspel, via GSOplay eller inom orkesterns barn- och ungdomsverksamhet. Göteborgs Symfoniker har målsättningen att vara bland de främsta orkestrarna i världen vilket genomsyrar hela vår verksamhet.
Göteborgs Symfoniker AB (GSAB) är ett helägt dotterbolag inom Västra Götalandsregionen och består av ca 170 anställda, varav 109 orkestermusiker och 12 deltidsanställda korister. I verksamheten ingår även Göteborgs Konserthus restaurang samt konferens- och uthyrning. Vi har en lång och spännande historia, men blickar alltid framåt och strävar efter perfektion i alla delar. Organisationen drivs av passion, mod och gemenskap.

Vår Ansvariga för Barn- och Ungdomsverksamheten går nu vidare in i nya utmaningar. Vi söker därför en ersättare som vill fortsätta arbetet med att stärka våra varumärken i rollen som Chef Unga & Samhällsengagemang.

Arbetsuppgifter

Vår vision är vår ledstjärna – Göteborgs Symfoniker berör och engagerar. Ett av våra mål är att samarbeta med civilsamhället och utbildningsaktörer för att ge goda förutsättningar för framtidens publik och musiker.

Som Chef unga och samhällsengagemang har du dels det övergripande strategiska ansvaret att stärka och vidareutveckla vår verksamhet riktad mot barn och unga, dels ansvar för att utveckla projekt för vårt vidare engagemang i det omgivande samhället. Till din hjälp har du ett team med medarbetare inom konstnärlig planering, produktionskoordinering och projektledning samt stödresurser från organisationen. Chef unga och samhällsengagemang ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Som ett flaggskepp för våra sociala värden har det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema vuxit fram. Genom musiken ska lägret vara en gränsöverskridande mötesplats som gör regionen till en mer inkluderande region, som skapar ökad delaktighet och stärker vänskapsband. Utöver att driva detta projekt vidare kommer du bland annat ansvara för våra skolproduktioner i Konserthuset, ”Sportlovsorkestern”, ”Höstlovskören” och ”Relaxed Performance” – en konsertserie för en publik med särskilda behov.  Du blir även ansvarig för  vår egen ungdomsorkester Västra Götalandsregionens ungdomssymfoniker ”VÄGUS”.

Kvalifikationer

Den vi söker har ledarerfarenhet av verksamhet inom kulturinstitution, kulturskola eller motsvarande. Du har kunskap om musikutbildningskedjan samt en god förankring i och intresse för samhällsfrågor. Du har även god kunskap och erfarenhet av att driva projekt samt att leda arbetsprocesser med många inblandade parter. Har du genomgått någon form av ledarutbildning är det meriterande. Du har för uppdraget i grunden en relevant högskoleutbildning.

För att nå framgång krävs att du är visionär, strategisk och kreativ, och att du kan  omsätta detta  operativt i projekt och aktiviteter tillsammans med ditt team. Att säkerställa finansieringen blir ytterligare ett utmanande område som ställer krav på din förmåga att skapa förtroende och att kunna företräda vår verksamhet gentemot Göteborgs Symfoniker AB:s intressenter. Ditt naturliga sätt att driva uppgifter processorienterat gör det möjligt för dig att förankra ditt uppdrag såväl externt som internt i organisationen samtidigt som du skapar delaktighet och får med dig människor. Uppdraget ställer höga krav på din förmåga att leda, att utveckla individer och att få människor att samverka.

Som person är du samhällsorienterad och väl insatt i den kontext kulturlivet verkar. Då uppdraget är mångfasetterat ställer det krav på att du är analytisk och strukturerad samtidigt som du är nyfiken och kommunikativ. Göteborgs Symfoniker AB verkar i en internationell kontext och det förväntas att du behärskar det svenska och engelska språket i såväl tal som skrift.

Detta uppdrag är i grunden ett samhällsuppdrag för framtiden. Vill du vara med och bygga ett hållbart samhälle där musiken är verktyget – då är du välkommen med din intresseanmälan.

Anställning

Hos oss får du verka i en mycket kreativ miljö, i en organisation som befinner sig på hög internationell nivå i sin bransch. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Göteborg. Vissa tjänsteresor förekommer.

Kontaktuppgifter och ansökan

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Anne Palmgren, tfn 0707-12 72 22. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast, dock senast 2020-04-15. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!