Göteborgs Konserthus Familjekonsert: A Fragile Hope

Följ med Göteborgs Symfoniker ner under ytan och sväva över vackra landskap i unika filmprojektioner och nyskriven musik.

Speltid ca: 1 t Scen: Stora salen
195-265 kr Student 98-133 kr Pensionär 98-133 kr

Följ med oss ner under ytan och sväva över vackra landskap. Unika filmprojektioner av Joakim Odelberg och nyskriven musik fyller Stora salen i en späckad konsert. En upplevelse som föder tankar om jorden, vår natur och våra djur hos både barn och vuxen.  

Musiken är specialskriven för Göteborgs Symfoniker av nordiska tonsättare och naturjournalisten Joakim Odelberg har dragit ut i fälttåg med sin kamera för att försvara vår sårbara natur. Med musiken som sällskap lockas vi med till dramatiska landskap och de känsliga resurser vi måste vårda för framtiden.

Joakim under ytan i dykardräkt med ett fiskstim i bakgrunden

A Fragile Hope är en kortare, anpassad familj- och skolversion av fullängdskonserten Nordic – A Fragile Hope, där vi får uppleva delar av den nyskrivna musiken med samma fantastiska inramning av filmat material.

Fenan av en späckhuggare syns på havsytan med snöiga berg i bakgrunden.

Lördag 24 februari 2024: Evenemanget slutar ca kl 16.00

Medverkande

Sedan 2017 är Santtu-Matias Rouvali chefdirigent för Göteborgs Symfoniker - Sveriges Nationalorkester. Han är en av vår tids mest efterfrågade dirigenter och har lett orkestern på framgångsrika turnéer till fyra nordiska huvudstäder samt till Tyskland och Österrike. Orkestern har tidigare gjort hyllade framträdanden på världens mest prestigefyllda scener, bland dem BBC Proms i London och Musikverein i Wien, och ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus. På gsoplay.se samt via appar erbjuds allt från orkesterkonserter med världsledande dirigenter och solister till kammarkonserter och fantasifulla filmproduktioner. Göteborgs Symfoniker bildades 1905 och består i dag av 109 musiker. Bland viktiga chefdirigenter under senare år finns Gustavo Dudamel och Neeme Järvi. Göteborgs Symfoniker har gjort 100-tals inspelningar som resulterat i ett flertal internationella priser. Senast Sibelius symfonier med Santtu-Matias Rouvali på Alpha Classics som hyllats i branschtidskrifter som Gramophone och Diapason.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret