Göteborgs Konserthus Nordic – A Fragile Hope

Unika projektioner i en späckad konsertupplevelse skapad av Göteborgs Symfoniker och naturjournalisten Joakim Odelberg.

Speltid ca: 2 t 30 min inkl paus Scen: Stora salen
380-540 kr Student 190-270 kr Ungdom tom 29 år 190-270 kr

Se de nordiska kusterna som du aldrig sett dem förr. Unika projektioner fyller Stora salen i en späckad konsertupplevelse skapad av naturjournalisten Joakim Odelberg och Göteborgs Symfoniker. Den handlar om vår bräckliga jord och om det sköra hopp vi hyser för vår framtid.

Följ med på en hisnande upplevelse när fem framstående tonsättare från Nordens alla länder presenterar nyskriven musik om vår tids stora utmaning. Med musiken som sällskap lockas vi med till dramatiska landskap i projektionerna som fyller Stora salen den här kvällen. Med kameran som vapen har naturjournalisten Joakim Odelberg dragit ut i fälttåg för att försvara vår sårbara natur.

Joakim under ytan i dykardräkt med ett fiskstim i bakgrunden

Daníel Bjarnason (Island), Miho Hazama (Danmark), Mats Larsson Gothe (Sverige), Maja S.K Ratkje (Norge) och Outi Tarkiainen (Finland) hör alla till en skara av Nordens mest framstående nutida tonsättare. Med inspiration från den nordiska naturen riktar de ljuset mot de känsliga resurser vi måste vårda för framtiden.

Göteborgs Symfonikers beställningsverk.

Program

Ratkje A Whisper, or a Prayer, or a Song 15 min

Tarkiainen Mosaics for "A Fragile Hope" 15 min

Larsson Gothe Submarea 13 min

Onsdag 21 februari 2024: Evenemanget slutar ca kl 22.00
Torsdag 22 februari 2024: Evenemanget slutar ca kl 22.00

Medverkande

Sedan 2017 är Santtu-Matias Rouvali chefdirigent för Göteborgs Symfoniker - Sveriges Nationalorkester. Han är en av vår tids mest efterfrågade dirigenter och har lett orkestern på framgångsrika turnéer till fyra nordiska huvudstäder samt till Tyskland och Österrike. Orkestern har tidigare gjort hyllade framträdanden på världens mest prestigefyllda scener, bland dem BBC Proms i London och Musikverein i Wien, och ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus. På gsoplay.se samt via appar erbjuds allt från orkesterkonserter med världsledande dirigenter och solister till kammarkonserter och fantasifulla filmproduktioner. Göteborgs Symfoniker bildades 1905 och består i dag av 109 musiker. Bland viktiga chefdirigenter under senare år finns Gustavo Dudamel och Neeme Järvi. Göteborgs Symfoniker har gjort 100-tals inspelningar som resulterat i ett flertal internationella priser. Senast Sibelius symfonier med Santtu-Matias Rouvali på Alpha Classics som hyllats i branschtidskrifter som Gramophone och Diapason.

Christian Karlsen dirigent

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret